Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systems Architect

Linköping, Sweden
Closing date: 5 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

I rollen som Systems Architect kommer du att arbeta inom vår utvecklingsorganisation tillsammans med våra systemarkitekter, mjukvaruutvecklare och testingenjörer för att utveckla domänövergripande integrationslösningar och kommunikationsprodukter för militära tillämpningar. Du kommer att ges tekniskt ansvar för att definiera och leda utvecklingen av olika typer av kommunikationsfunktioner och -förmågor i nära dialog med vår produktledning och den övriga utvecklingsorganisationen.

PU Communications tillhandahåller integrations- och kommunikationslösningar inom affärsområdet Surveillance. Den ökande digitaliseringen inom försvarsmakten driver på utvecklingen och behovet av nya förmågor inom kommunikationslösningar framöver.

Tjänsten kan innebära resor både inrikes och utomlands.

Din profil

Vi söker dig som har en stark teknisk bakgrund inom kommunikationsområdet och en väl utvecklad förmåga att omvandla våra kunders behov till effektiva lösningar. Det är viktigt att du har dokumenterad erfarenhet som systemarkitekt och att du är bekväm med att beskriva och utvärdera olika lösningsalternativ från flera perspektiv, samt att agera som teknisk ledare. Vi söker en person som är självgående med en stark drivkraft att lösa olika typer av problem, men som också är lyhörd, kreativ och flexibel.

Här behöver du ha:

 • Civilingenjörsexamen med relevant inriktning eller annan, likvärdig erfarenhet
 • Systemarkitekterfarenhet som spänner över både hård- och mjukvara
 • Erfarenhet av att ha jobbat med säkerhetsrelaterade områden såsom IT-säkerhet, systemsäkerhet, cybersäkerhet eller liknande
 • Kunskap om processer inom systems engineering
 • Vana och förmåga att föra dialoger med produktledningsfunktioner och kunder
 • Erfarenhet av arbete i en utvecklingsorganisation där kunders behov och krav inte alltid är tydliga

Det är särskilt meriterande om du har kunskap inom:

 • IP-baserad kommunikation
 • Radiokommunikation
 • Satcom
 • 3GPP-baserade kommunikationsteknologier som 4G och 5G
 • Network management
 • Militära informationssäkerhetsbehov och -lösningar
 • Militär användning av lednings- och kommunikationssystem samt taktiska molntjänster
 • Software Defined Networking

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.