Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systems Engineer - Airframe, SEIT Airframe & Vehicle Systems

Linköping, Sweden
Closing date: 13 April 2023

Är du intresserad av att jobba med teknisk ledning i en utvecklingsorganisation där vi omsätter spjutspetsteknologi och expertkunskap till flygande farkoster? Då är detta jobbet för dig!


Din roll

Sektionen Systems Engineering & Integration Team (SEIT) inom airframe & vehicle systems behöver utöka med en person som har energi och passion för att leda teknisk utveckling inom disciplinen airframe design med helheten i fokus. Vi står inför en spännande tid med utvecklingsarbete på Gripen E/F och driftsättning hos kund. Utöver detta så börjar framtida produkter och möjligheter att snabbt att växa och där resurser med vår kompetens kommer att behövas.

Systems Engineering handlar främst om att göra rätt saker i rätt ordning baserat på var man befinner sig i utvecklingsfasen. Vår uppgift är att stötta och leda respektive delsystem från ett tekniskt perspektiv för att möta kraven på både tid, teknik och ekonomi.

De dagliga arbetsuppgifterna varierar men kommer att fokusera kring:

 • Skapa förutsättningar för utvecklingsteamen att klara sina krav på tid och teknik i en tvärfunktionell miljö.

 • Koordinering mellan olika discipliner inom airframe design, systemutveckling, utprovning och produktion.

 • Driva utredningar kopplat till olika typer av tekniska utmaningar.

 • Supportera vid framtagning av systemdokumentation och bistå med granskning.

 • Delta eller leda systemgranskningar och konstruktionsgranskningar.

 • Dokumentera förutsättningar och definiera tekniskt scope och utvärdera studier och koncept.

Du kommer i rollen att få ett brett kontaktnät och personligen få en god förståelse för flygplansdesign.


Din profil

Vi välkomna dig med teknikintresse, oavsett vilken formell bakgrund du har men ser också att:

 • Du har ett starkt driv och intresse för att lösa tekniska problem, men som ledare bör du även ha ett starkt intresse för människor.

 • Du förstår att kommunikation, samarbete och nyfikenhet är ett måste för att lyckas med ett utvecklingsprojekt.

 • Du är flexibel, ödmjuk och sprider positiv energi.

 • Du har en teknisk förståelse och är motiverad att driva frågor till en lösning.

 • Tidigare bakgrund inom teknisk ledning och/eller projekt- och teamledning inom airframe design är meriterande men inte ett krav.

Du har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du blir del av sektionen SEIT (Systems Engineering & Integration Team) inom området Systems Engineering Management på avdelningen Airframe och Vehicle Systems. Här har vi det övergripande ansvaret att leda och styra den tekniska utvecklingen tvärfunktionellt mellan samtliga materielgrupper på avdelningen. Området är främst engagerad i Gripen E/F utvecklingen men även i framtida produkter.

Systems Engineering Management är en del av affärsområdet Aeronautics som är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.