Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systems Engineer - Saab 340/2000

Linköping, Sweden
Closing date: 1 March 2024

Vi söker ingenjörer till nya utmanande uppdrag inom Regional Aircraft (SMRA).

Vår verksamhet är under tillväxt och vi behöver förstärka vårt team med systemingenjörer inom Regional Aircraft (Saab 340/2000).

Din roll

SMRAs (Special Mission and Regional Aircraft) verksamhet syftar till att utveckla och vidmakthålla våra plattformar Saab340/2000, GlobalEye, Saab2000AEW&C, Saab340AEW&C. SMRA-organisationen har karaktären av det lilla företaget i det stora, med korta beslutsvägar, närhet till produkter, kunder och nära samarbete mellan alla teknikområden. 

Saab 340/2000 är väl beprövade flygplan med gedigen historik. Att arbeta med dessa produkter ger en god förståelse och insikt inom den civila flygvärlden, samt en bred kompetens att luta sig emot inför framtida personlig utveckling. SMRA erbjuder kompetensutveckling med naturliga steg mot tekniska ledarskapsroller. 340/2000-flygplanen är dessutom plattformar för lösningar inom flygande övervakning (”Airborne Early Warning & Command”) vilket ger en ytterligare dimension till arbetet.

Din roll hos oss kan innebära arbete inom exempelvis:

  • Navigation
  • Självskydd och telekrig (AEW)
  • Radar, elektro-optik (AEW)
  • Kommunikationssystem
  • Elkraft
  • Systemsäkerhet

Din profil

Du har ett starkt intresse för teknik och gärna en teknisk utbildning inom exempelvis elektronik eller mekanik. Tidigare kunskap och erfarenhet från systemutvecklingsarbete, teknisk ledning och/eller projektarbete är meriterande. Vi ser att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift. Är du dessutom flygintresserad så har du hittat helt rätt!


Berätta för oss vad dina personliga styrkor är - ett välfungerande team består av olika personligheter, erfarenheter och kompetenser.

Information om våra produkter hittar du här:

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.