Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systems Engineer (ATA39 & 92)

Location
Linköping, Sweden
Closing date
29 November 2020
Apply for this job!

Till gruppen Mechanical and Electrical Avionic Engineering söker vi nu en systemingenjör/ konstruktör elinstallation till främst ATA 39 elpaneler/avionikrackar och ATA 92 el-/avionikinstallation. Beroende på din kompetens kan även andra ATA-grupper bli aktuella.

Som konstruktör elinstallation kommer du att arbeta med flertalet av de El/Avionik system som är installerade i Saab 340 och Saab 2000. Du kommer följa produkterna i dess livscykel och stödja vår tekniska support i deras arbete mot operatörerna vid utredningar och felsökning. Du kommer vara delaktig i utredningar, utveckla modifieringar för att möta nya kundbehov eller myndighetskrav, ta fram olika tekniska underlag och stödja inköpsfunktionen. Mycket av vårat arbete bedrivs i projektform där du kommer att rapportera till projektledare / uppdragsledare.

Med tanke på att vår designorganisation är relativt liten kommer du sannolikt att ha breda arbetsuppgifter där många samarbetar för att lösa gemensamma utmaningar inom gruppen eller sektionen. Detta ger goda möjligheter till personlig utveckling och nya ansvarsområden i framtiden för den som vill.

Din roll

Vi förutsätter att du har en teknisk utbildning, gärna akademisk examen eller motsvarande. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta med systeminstallation inom flyg.

Följande kompetenser är meriterande för tjänsten:

  • Erfarenhet av systemsäkerhetsarbete
  • Erfarenhet av MSG-3 analyser
  • Erfarenhet av certifiering av civila flygplan
  • Erfarenhet av systemintegration
  • Erfarenhet av arbete i Catia (V4)
  • Erfarenhet av planering och kostnadsuppskattning av konstruktions- och utredningsarbete.

Din profil

Personen vi söker har ett strukturerat arbetssätt och är van att jobba flexibelt vilket är en förutsättning då vi verkar i en service organisation. Du måste ha förmågan att både arbeta självständigt och trivas med att arbeta i projektform. Du ska vara analytiskt lagd och ha förmågan att snabbt sätta dig in i tekniska problem och se helheten av olika händelseförlopp.
Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då du kommer att skriva tekniska rapporter i din tjänst.

Det är viktigt att du har kapacitet att lära dig snabbt och en ambition att utvecklas. Praktisk erfarenhet av projektledning eller annan ledarerfarenhet är meriterande. Du är också duktig på att kommunicera, samarbeta och ta egna initiativ. Du trivs med att skapa kontakter och att engagera andra människor.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Inom Support and Services affärsenhet Aviation Services finns avdelningen Regional Aircraft. Vår huvudsakliga uppgift är att supporta de ca 350 flygplan av typen Saab 340 och Saab 2000 som opererar världen över. Supporten består av allt ifrån tekniska tjänster till reservdelsförsörjning.

Inom Regional Aircraft (RA) blir du en del av sektionen Design and Technical support, som med sina 30-tal medarbetare bl.a. ansvarar för flottans säkra operation och tillgänglighet dygnet runt, året om. Sektionen är en EASA Part 21-godkänd designorganisation och typcertifikatinnehavare för Saab 340 och Saab 2000.

Vår största styrka är vår flexibilitet där vi kan erbjuda både stimulerande arbetsuppgifter och fortsatta utvecklingsmöjligheter. Vi på RA jobbar inom många olika teknikområden vilket innebär goda möjligheter att på sikt ta sig an nya utmaningar. Det kan handla om att fördjupa sig tekniskt, arbeta systemövergripande eller att ta en ledande roll. Dina uppgifter och ansvarsområden anpassas kontinuerligt till din kompetens och dina intressen.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mera om oss här