Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systems Engineer HW

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 31 March 2023

Vill du vara med och vidareutveckla världens främsta ledningssystem? Just nu söker vi på Combat Systems systemingenjörer med hårdvaruprofil!

Våra produkter används på fordon och marina plattformar, såsom ytfartyg och ubåtar, och har till uppgift att sammanställa information från sensorer, datalänkar och vapensystem i syfte att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands och behöver nu bli fler eftersom våra system är alltmer efterfrågade.

Din roll

Hos oss kommer du att i huvudsak arbeta inom våra utvecklings- och leveransprojekt med spännande teknik i avancerade system. Du är med i projektens alla faser från initial kravanalys via utveckling, produktion, vidmakthållande till utfasning. Du kommer också att ha en mängd kontakter med både interna och externa parter samt delta i olika nätverk och forum.

Som systemingenjör kommer du att bland annat ansvara för kravnedbrytning och arkitektur- och gränssnittsfrågor i någon av våra högteknologiska produkter. Du kommer att ha nära samarbete med många av de olika sektionerna som ingår i vår designavdelning men också med andra intressenter inom vår organisation. De många kontaktytorna och delaktigheten i hela livscykeln gör denna tjänst både flexibel och stimulerande.

Arbetet omfattar i huvudsak att:

  • Design av produkt-/systemarkitektur inklusive gränsytor
  • Identifiera krav på våra produkter och nedbrytning av dessa krav
  • I samarbete med produkt- och projektledning, kunder och andra kravställare säkerställa att aktuellt systems kravsättning motsvarar förväntad leverans
  • Under utvecklingsfasen följa systemet genom utveckling, integration och verifiering
  • Att vara ett bollplank mot konstruktörer och utvecklare i hur vi skall strukturera arbetet utifrån ett systemperspektiv.

Din profil

Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör och har arbetat några år med produktutveckling av avancerade tekniska system. Har du erfarenhet av strukturerad kravhantering (i exempelvis DOORS), systemarkitektur eller försvarsindustri är det mycket meriterande.

Vi söker både mer erfarna systemingenjörer och de som har några års erfarenhet som ingenjör. För att lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad, tycker om att tänka analytiskt, strategiskt och kommersiellt. Vi tror också att du arbetar bra i team och har god nätverksförmåga.

Nödvändiga färdigheter:

  • Civil- eller högskoleingenjör eller motsvarande.
  • Erfarenhet av produktutveckling
  • Utmärkt kommunikationsförmåga på engelska och svenska, skriftligt och muntligt

Utöver ovanstående färdigheter sätter vi stort värde på personliga egenskaper, förmåga att bidra med positiv energi, att du är bra på att entusiasmera, engagera och kommunicera och på så sätt få teamet att jobba mot samma mål. 

Placeringsort är Järfälla och det kan förekomma resor i tjänsten.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på svenskt medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.