Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systems Engineer Saab Dynamics

Location
Linköping, Sweden
Closing date
5 June 2022
Apply for this job!

Systemingenjör Saab Dynamics

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som systemingenjör på Saab Dynamics kommer du att jobba med utveckling av avancerade försvarsprodukter, främst missiler. Din roll hos oss innebär att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på våra produkters förmågor. Detta gör du genom att driva det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten.

Förväntningarna på dig som Systemingenjör hos oss är att du ska ha tillräcklig bredd för att förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och komponenter i produkten. Du kommer att röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda.

Din profil

Du är civilingenjör eller motsvarande med ett antal års erfarenhet, gärna från systemarbete inom ett eller flera av områdena mekanik, elektronik och mjukvara. Du har erfarenhet av att ha systemerat system av system i en arkitektur, till exempel med hjälp av modellbaserad metodik, och vi tror att du har varit med tillräckligt länge för att ha en god känsla för när det är dags att ta nästa steg i utvecklingsprocessen.
 

Vad du blir en del av

Hos oss på System Engineering inom Saab Dynamics får du möjligheten att jobba i en del av Saab som har karaktär av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor som kanske är lite utöver det vanliga. Företaget har en etablerad innovationskultur som också ger dig möjligheter att påverka tekniken såväl som metoder och arbetssätt.

Vi är en del av affärsområdet Dynamics som erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Urval sker löpande! Sista ansökningsdatum 2022-06-06