Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systems test engineer

Göteborg, Sweden
Closing date: 13 April 2023

Med ökade hot i vår omgivning behöver vi fortsätta skydda och utveckla vårt inre. Har du ett intresse för testutveckling alternativt är en erfaren testutvecklare så kan det vara dig vi söker!

Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Säkerhet och säkerhetsmedvetenhet är en del av vårt DNA, och det genomsyrar i stort sett allt vi gör. Att hjälpa till att skapa förutsättningar för att hålla hemligheter hemliga samtidigt som det ska finnas möjlighet att samarbeta och samutveckla effektivt med personer på andra sidan jorden är bara några av de utmaningar som du står redo att lösa!

Som anställd hos oss får du ta del av ett antal förmåner som exempelvis: - Oerhört kompetenta och skickliga kollegor - Friskvårdsbidrag - Förmånsportal - Individuellt anpassad utvecklings- och utbildningsplan - Möjlighet till delägarskap och vinstdelning via aktiesparprogram mm

 

Kort beskrivning av uppdrag:

Vi söker drivna systemtestare som ska arbeta med implementation av nästa generations IT-miljö. Du kommer vara en del av ett tajt DevOps-team som består av kompetenta medarbetare med lång erfarenhet och spetskompetens inom området. Vi söker dig som är nyfiken med vilja att utforska modern teknik i framkant. I tjänsten kommer du ha möjlighet att påverka och vara med att utveckla våra framtida IT-miljöer. Här kan du göra skillnad på riktigt.

Exempel på det vi arbetar med i teamet:

  • Framtagning av regelverk för testautomation (automatiska testfall).

  • Funktionstester (testförmågor) för IT-infrastruktur.

  • Olika typer av tester för ovanstående områden, men även Compliance tester och verifiering av säkerhetskrav kopplade till dessa.

Den du är idag:


Oavsett om du är intresserad av tjänsten som testare eller testledare så bör du vara noggrann, ha en analytisk förmåga och vana att felsöka på detaljnivå. För att lyckas i detta uppdrag ser vi gärna att du har bakgrund som systemutvecklare med en god förståelse för kravhantering, men även du med ett brinnande intresse av testområdet är också varmt välkommen att söka .

Vi söker efter testare med erfarenhet/kompetens inom:

- Erfarenhet av att arbeta som mjukvarutestare.

- Erfarenhet av att ta fram testfall utifrån krav- och systembeskrivningar

- God förståelse för storskalig IT-infrastruktur.

- Dokumentation och framtagning av tekniska rapporter.

Meriterande kompetens:

- Funktionstest från ett IT-säkerhetsperspektiv.

- Programmeringsspråk såsom Java eller C#.

- Powershell.

- REST.

- Testverktyg/testramverk såsom Jenkins och TestNG/JUnit.

- Byggsystem såsom Ant.

- Agila arbetssätt.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för IT-drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer. Verksamheten präglas av systematiskt drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Arbetsplatsen är placerad på någon av våra verksamhetsorter: Stockholm, Göteborg och Linköping

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.