Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemtekniker

Location
Halmstad, Sweden
Closing date
2 March 2021
Apply for this job!

Support & Services söker ny medarbetare inom området teknisk support med specialisering mot felsökning, reparation och produktledning med placering i Halmstad.

Din roll

Vi letar efter en medarbetare som har god förmåga att driva sitt eget arbete framåt samtidigt som viljan till delaktighet och arbete i team är hög. Hos oss blir medarbetaren en del av en helhet med tydligt resultatfokus tillsammans med övriga på arbetsplatsen. Resor förekommer inom södra Sverige. Periodvis kan antalet resor öka.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för rollen består av:

  • Felsökning på komplexa system

  • Planerar reparationer själv eller tillsammans med andra

  • Läser till del och följer ritningsunderlag

  • Föreslår anskaffning av reservdelar

  • Föreslår modifieringar

  • Upprättar tekniska ordrar

  • Utför reparationer

  • Förbereder leveranskontroller

Din profil

Du behöver god förmåga i att uttrycka dig i det svenska och engelska språket i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har god erfarenhet av att arbete med militära tekniska marksystem. Fallenhet för god verbal kommunikation och pedagogisk kompetens är också viktigt i rollen.

Utbildningsnivå motsvarande yrkesgymnasium inom maskin/el i kombination med några års dokumnterad arbetslivserfarenhet är önskvärt. Andra kombinationer av kompetens kan, efter arbetsprov komma ifråga för validering.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Läs mer om Support & Services: här

På sektionen Weaponry Services inom affärsenheten Communication & Tactical Solutions ansvarar vi för systemarbete inom bl.a luftvärnssystem. Det innebär mycket kontakt med systemingenjörer, delprojektledare, teamledare och konstruktörer.

Du blir en del av en atmosfär som präglas av tekniskt kunnande och en god arbetsmiljö. Vi tror att mångfald gör oss mer effektiva och kreativa.

Du kommer ingå i ett fungerande team där du deltar och utvecklar dig själv så väl som andra allteftersom din egen förmåga ökar.

Är detta en tjänst som passar dig? Har du frågor kring tjänsten? Kontakta Torbjörn Andersson, rekryterande chef; e-mail torbjorn.7.andersson@saabgroup.com

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.