Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemtekniker Landningsradar

Location
Arboga, Sweden
Closing date
11 December 2021
Apply for this job!

Är du teknikintresserad och vill jobba med ett system fullt med teknik i en bred skala?

Din roll

På avdelning Sensor Services är vi ett engagerat gäng medarbetare som arbetar med många olika och varierande arbetsuppgifter. Det är alltifrån verkstadsnära arbeten, genomförande av tekniska utredningar, underhålls- och modifieringsarbete på radaranläggningar runtom i landet samt ett nära samarbete med kund i olika tekniska och affärsmässiga frågor. Vi är nu i behov av att anställa en tekniker.

Landningsradar är ett landningshjälpmedel som finns vid försvarsmaktens flygplatser. Radarinformationen används av flygledare för att guida piloten rätt vid inflygning i t ex dåligt väder. En landningsradar innehåller många intressanta tekniker som måste samspela för att få en säker produkt. Exempel på teknikområden är: radarteknik, Linux/Windows, nätverk, UPS.

Dina huvudsakliga uppgifter består av:

  • Arbete med produktens alla faser, anskaffning, drift  och avveckling. Huvudfokus är på driftsfasen i form av förebyggande underhåll samt dokumentation.

  • Vara/bli systemexpert och stötta systemens ägare och nyttjare. Kontaktytor finns bl a mot Försvarets Materielverk, Försvarsmakten och Luftfartsverket.

Främsta kontaktytan är med kollegorna på egna avdelningen, Sensor Services, men även informationsutbyte med andra personer med liknande roller inom företaget. Resor inom Sverige kan förekomma.

Din profil

För att trivas hos oss bör du vara självgående, ha lätt att samarbeta med andra och vara flexibel. Du kan självständigt identifiera, formulera och hantera frågeställningar samt analysera, utvärdera och föreslå tekniska lösningar inom området.

Vi ser gärna att du:

  • Är en utbildad tekniker med erfarenhet inom området.

  • Har körkort.

  • Har god kommunikationsförmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Meriterande:

  • Erfarenhet av  förbyggande underhåll eller reparationer.

  • Erfarenhet av felsökning gällande elektronik/teleteknik, mätteknik.

  • Kunskaper inom Linux och/eller Windows.

  • Kunskap om försvarsmaktens produkter, regler och processer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och viljan att lära och utvecklas.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Din blivande avdelning, Sensor Services, är specialiserad på att ge support och underhålla markbaserade radarsystem så som spaningsradar, landningsradar och väderradar. Arbetet sker i en nära dialog och samarbete med kunderna. Avdelningen består idag av ett 40-tal medarbetare i Arboga med stor blandning av kompetenser.


Placeringsort är initialt i Arboga men andra lösningar kan diskuteras.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

  

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.