Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Systemteknisk Vapenintegration söker ingenjörer!

Linköping, Sweden
Closing date: 29 February 2024

Vill du arbeta för ett gott syfte och med tekniken i fokus? Har du ett genuint teknikintresse? Då är detta rätt jobb för dig!

Din roll

Sektionen för Systemteknisk vapenintegration, en del av området Vapenintegration, ansvarar för systemteknisk integration av vapen och yttre laster på främst JAS 39 Gripen. Sektionen arbetar framför allt med utveckling och införande av vapenfunktioner i JAS 39 Gripens vapenrelaterade datorer, samt i flygplanets planerings-, utvärderings- och träningssystem.

Vi har behov av att förstärka sektionen med ytterligare en medarbetare och söker dig som vill arbeta med utveckling av vapenfunktioner i flygplan och dess markbaserade stödsystem.

I din roll som utvecklingsingenjör kommer du att delta i utvecklingsarbetet från systemdesign till mjukvaruutveckling, testning och slutligen verifiering i simulatorer och flygplan.

Du kommer att arbeta på en dynamisk arbetsplats där regelbundna kontakter med kollegor, specialister, piloter, leverantörer och kunder tillhör vardagen. Resor i tjänsten förekommer.

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör alternativt högskoleingenjör med relevant erfarenhet.

Vi ser gärna att du är en nyfiken och prestigelös lagspelare med ett genuint teknikintresse och som uppskattar ordning och reda vilket behövs då allt arbete dokumenteras för spårbarhetens skull.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska och du är som person kommunikativ och tycker om att hantera många kontaktytor.

Tidigare erfarenhet från arbete med systemutveckling är en merit men inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och hur just du kan bidra till teamets förmåga att leverera.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Området Vapenintegration består av fyra sektioner som tillsammans ansvarar för mjukvaruintegration, hårdvaruintegration och beväpningsinstallation av vapen och yttre laster på främst flygplan JAS 39 Gripen. Sektionerna består idag av drygt 40 medarbetare i varierande ålder och en god mix av juniora och seniora systemingenjörer.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du är välkommen att ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.