Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Systemtestare mjukvara

Linköping, Sweden
Closing date: 1 March 2024

Vi söker en mångsidig testare som uppskattar variation i vardagen. Saab erbjuder en bred roll med möjlighet att delta i alla delar av utvecklingskedjan men där huvudfokus ligger på test och verifiering.


Din roll

Du kommer i Din roll delta och på sikt leda tester från utveckling till slutverifiering. Ditt fokus kommer att ligga på testbarhet samt ny eller vidareutveckling av tester. Du kommer att jobba i nära samarbete med alla typer av roller i teamet. Är du en erfaren testare/ utvecklare så har vi stort intresse av att du deltar i designarbetet, så att designen stöttar test.


Inom uppdraget kommer Du att:

  • Planera, driva samt genomföra tester av produkten.

  • Ta fram rapporter, verifiera krav och skriva testfall.

  • Arbeta i ett team.

Det finns även möjlighet att delta vid och genomföra utbildningar som i första hand riktar sig till underhållstekniker hos våra kunder. Utbildningen har fokus på användandet av applikationen MGSS.

Rollen kräver att Du har en helhetssyn, är lyhörd, samt villig att hjälpa till även utanför Ditt direkta ansvarsområde. Vi förväntar oss att Du är en aktiv part i att lösa problem och komma framåt.


På Saab finns stora möjligheter till personlig utveckling. Detta kan innebära allt från utbildningar till samarbeten med andra sektioner.


Din profil

Vi söker dig som gillar test, teknik och trivs i rollen som problemlösare. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ samt har förmåga att sätta dig in i andras perspektiv. Det är viktigt att du trivs i en roll där du både själv och i samarbete med andra, driver arbetet framåt och får saker att hända.


Det är en fördel om du har några års erfarenhet av test.


Det är även meriterande om du har erfarenhet av något av nedanstående:

  • C# .Net

  • Microsoft SQL

  • Visual Studio

  • Azure DevOps

  • Scrum eller Kanban

  • Kravhantering


Det är en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka Dig i skrift både på svenska och på engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Projektet Maintenance Ground Support System består av ca 20 personer med olika roller som jobbar med utveckling av stödsystemet MGSS. Projektet består av utvecklare, systemingenjörer, testare, tekniska ledare samt projektledare med varierande ålder och erfarenhet. Du kommer att få arbeta i ett team där en naturlig del av kulturen är att vi delar kunskap och hjälper varandra i olika utmaningar.


Låter det intressant så sök till en spännande arbetsplats där du får möjlighet att vidareutvecklas!


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.