Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Systemutvecklare för Test and Quality

Linköping, Sweden
Closing date: 31 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

I Test and Quality kommer du att ingå i ett team med två huvudansvarsområden:

 • Utveckla och underhålla ett ramverk för automatiserade tester i Gripen Utvecklingssimulatorer
 • Utföra systemtest av Gripen Utvecklingssimulatorer. Detta inkluderar manuella tester utförda i riggarna och automatiserade tester.

Du kommer jobba med att utveckla och underhålla verktyg som används för att automatisera testning i Gripen utvecklingssimulatorer. Till exempel:

 • Ett ramverk för att skriva skriptade test i Python
 • Verktyg för att schemalägga och hantera obevakade tester

Du kommer även jobba med att utveckla och underhålla skript för att utföra automatiserade systemtester i Gripen utvecklingssimulatorer.
 

Din Profil

Vi söker dig med goda programmeringskunskaper, samt ett genuint intresse för test- och testutveckling. Att vara en lagspelare och teknisk nyfiken är viktigt då du kommer att arbeta i en kreativ och komplex miljö.

Du kommer att arbeta både självständigt och i nära samarbete med kollegor och kunder inom Saab. Du gillar lagarbete, variation och utmaningar. Du är en flexibel och öppen person som har ett positivt förhållningssätt till att lösa utmanande problem.

Det är meriterande att ha kunskap och erfarenhet av:

 • Python
 • Linux/Bash
 • Jenkins build server
 • Git version control system
 • Atlassian tool suite (Bitbucket, Confluence, Jira)
 • Scrum, Kanban
   

Lämplig utbildning är civilingenjör/datavetenskap eller liknande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här . Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Du kommer att vara en del av Saabs avdelning för simulator, utbildning och support som arbetar med utveckling, systemdesign, integration och support av simulatorer. Avdelningen ansvarar för flygsimuleringen av Gripen, som används i alla simulatorer. Flygplanssimuleringen är toppmodern, extremt avancerad och är att betrakta som ett komplett virtuellt flygplan. Vi arbetar just nu med att utveckla teknik för nästa generation av våra simulatorer. Vi strävar efter ständiga förbättringar av vår kompetens, vårt sätt att arbeta och nya lösningar.

Med tanke på stundande semestertider kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Men tycker du att tjänsten låter det intressant? Sök redan idag! Du kan ansöka både på svenska och engelska. Vi ser fram emot din ansökan!