Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Systemutvecklare MBD Design

Växjö, Sweden
Closing date: 31 March 2023

Vi behöver nu förstärka vår sektion MBD Design, vilket ger dig en möjlighet att ta nästa steg i din karriär tillsammans med oss.

Din roll

I rollen som systemutvecklare kommer du bli en del av området MBD och PDM Solutions. Vi verkar inom Aeronautics och tillhandahåller system och metoder inom Model Based Definition (MBD). Vår kärnkompetens ligger inom systemförvaltning med tyngd på systemutveckling, systemadministration, användarstöd och metodikutveckling. Inom vårt område arbetar cirka 90 personer och vi ansvarar för åtta olika förvaltningar.

Som systemutvecklare på MBD Design kommer du att ha ett varierande arbete som bland annat innefattar daglig drift men också utveckling av våra system (PLM-mjukvaror som till exempel VPM och Catia).

Du kommer systematiskt arbeta med att ta fram lösningsförslag, koncept och idéer för fortsatt utveckling inom våra system. Du kommer arbeta med att omvandla verksamhetskrav till systemlösningar.

I din vardag kommer du även att arbeta med uppgifter så som övervakning, felsökning, felrättning, testning samt framtagning och uppdatering av systemdokumentation. Du kommer arbeta med hela kedjan, från att ta fram lösningsförslag till att utveckla och implementera dem.

Din profil

För rollen som systemutvecklare hos oss tror vi att du har en eftergymnasial utbildning inom datateknik, IT, systemvetenskap, maskinteknik eller design- och produktutveckling. Det är viktigt att du har ett intresse av automatisering och programmering. Vi önskar också att du har några av följande kompetenser:

  • Erfarenhet av systemförvaltning eller systemadministration
  • Erfarenhet av integrationer
  • Erfarenhet av serveruppsättningar
  • Erfarenhet av Windows administrativa funktioner
  • Erfarenhet av UNIX och AIX miljöer
  • Erfarenhet av att utveckla skript/program för exempelvis automatisering via Visual Basic Script, VB.Net, JavaScript, Java, Shell/KornShell, CAA, SQL, C++ och/eller C#
  • Erfarenhet av versionshantering via exempelvis SVN och GIT
  • Erfarenhet av olika PLM-system samt Agila arbetssätt

Som person är du ivrig att utvecklas och lära dig nya saker. Vi ser att du är engagerad och ansvarstagande samt arbetar mot mål och fokuserar på resultat.

Vi ser även att du har ett flexibelt och lösningsorienterat förhållningssätt i kommunikation och samarbete med andra. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp och har en god analytisk förmåga, som gör att du tänker nytt och hittar lösningar på utmaningar och problem.

Inom våra förvaltningsområden finns det stora möjligheter till kompetensutveckling både på djupet och på bredden.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.