Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Systemutvecklare med intresse för Simulatorer

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra.

Din roll

Vi söker en nyfiken systemutvecklare som vill lära sig och förstå helheten i våra utvecklingssimulatorer för flygplan. Vi är en integrationsansvarig verksamhet som erbjuder en unik möjlighet att sätta sig in i hur ett komplext flygsystem fungerar. Hos oss får du förstå långa flöden och skapa processer i simulatorerna i realtid.

I rollen som systemutvecklare kommer du att arbeta med kodbaserade problem där stor vikt ligger i att förstå hur olika komponenter hänger ihop för att kunna bygga en bra integration. Du kommer att varva detta arbete med utveckling av våra komponenter och felsökning i våra mångsidiga riggar. Arbetet innebär dessutom kontakt och intressanta utbyten med flera andra materielgrupper inom olika delar av organisationen.

Du kommer tillhöra ett team med god intern sammanhållning och med ett servicefokus utåt gentemot våra interna kunder och samarbetssektioner. Vi har en prestigelös och avslappnad kultur där glad och trevlig kommunikation är viktigt, och där vi skapar framdrift tillsammans som team. För dig som vill kan möjligheten ges till att få flytta mellan teamen och jobba med flera olika riggar och simulatorer.

Din profil

Vi söker dig som har en ingenjörsbakgrund eller motsvarande med ett intresse för programmering och system. Du bör vara utbildad civilingenjör inom ett relevant tekniskt område och får gärna ha något års arbetslivserfarenhet, men vi lägger störst vikt vid dina personliga egenskaper och din potential. Nyfikenhet, ihop med en vilja att testa olika saker och förstå helheten är viktigt för att lyckas i rollen. Du är dessutom kommunikativ och har förmågan att knyta kontakter och samarbeta bra ihop med andra.

I övrigt matchar du våran tekniska profil. Du har god kunskap i C/C++ och/eller Python. Därtill är det meriterande om du har stött på någon av följande verktyg: GIT/JIRA/Jenkins. Därtill kan du också kommunicera både på svenska och engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Med tanke på stundande semestertider kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Men tycker du att tjänsten låter det intressant? Sök redan idag! Du kan ansöka både på svenska och engelska. Vi ser fram emot din ansökan!