Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemutvecklare till flygtrafikledningssystem

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
30 August 2022
Apply for this job!

Din roll

Som utvecklare hos oss har du kompetenta kollegor i en vänlig och stöttande miljö där du kommer att vara delaktig i ett föränderligt och spännande arbete.

Du kommer tillsammans med utvecklingsteamet ta del av hela systemutvecklingsprocessen när det gäller design och utveckling av flygtrafikledningsprodukter och behöver därför ha en bred kunskap och ambition att lära och utvecklas. Vi tror på en öppen och platt organisation där allas åsikter är välkomna och är en förutsättning för vår utveckling framåt.

Vi värdesätter engagemang och en utåtriktad och kreativ personlighet. Du trivs i en miljö med många kontakter då vi jobbar nära våra kunder.

De viktigaste uppgifterna:

I dina arbetsuppgifter kommer det bl.a. ingå att koda, rätta, leta buggar, testa, dokumentera och granska.

Vi arbetar agilt genom alla steg och har möjlighet att verifiera funktionerna i simulatorriggar för att kvalitetssäkra arbetet och det flygsäkerhetskritiska systemet.

 • Produktutveckling      

 • Kravinsamling och systemdesign  

 • Implementering, analys, design och felsökning

 • Verifiering och dokumentation

Din profil

Du har högskole-/universitetsutbildning med inriktning programvaruutveckling och några års arbetslivserfarenhet. Vi tror även att du programmerar en del på fritiden och har lätt för att lära dig nya saker.

För att bli framgångsrik i rollen som utvecklare tror vi att du har:

 • Ett strukturerat arbetssätt och god analysförmåga

 • En förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp

 • Erfarenhet av konstruktion/ implementation/ underhåll av komplexa tekniska system

 • Förmåga att finna alternativa lösningar på ett problem

 • C/C++ utveckling i Windows-miljö

 • Skriva portabel kod för både Windows och Linuxmiljö

 • Erfarenhet av komplexa mjukvarusystem med agila utvecklingsmetoder

 • Domänkunskap inom Air Traffic Management, flygtrafikledning

Som person är du är självgående, kreativ, uthållig och har ett genuint intresse för programmering. Du brinner för att lära dig ny teknik, ta till dig domänkunskap och delar gärna med dig av dina kunskaper till både kunder och medarbetare.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

ATM Tower Systems TS är en enhet inom Saab som utvecklar världsledande flygtrafikledningssystem. Systemen används för att bedriva flygplatsverksamhet och leda flygtrafik på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt på allt i från de mindre till de större flygplatserna i världen. Detta ställer mycket höga krav på att våra produkter håller en hög kvalitet. Vår ATM verksamhet finns idag i Göteborg och Växjö.

Våra kontor kännetecknas av medarbetare med driv, engagemang och professionalism. Vi tror att en mångfald av erfarenhet, olika perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande arbetsplats och bättre produkter för våra kunder och användare. Vi fokuserar på de möjligheter som finns i de utmaningar som vi har framför oss, där en av våra styrkor är förmågan att hjälpas åt och skapa en bra miljö i det dagliga arbetet.

Om du vill vara en del av ett innovativt företag som ger goda utvecklingsmöjligheter och utveckla framtidens flygtrafikledningssystem så är detta ett jobb för dig!

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.