Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemutvecklare till flygtrafikledningssystem

Location
Växjö, Sweden
Closing date
10 February 2022
Apply for this job!

Din roll

Du kommer tillsammans med utvecklingsteamet att få ta del av hela systemutvecklingsprocessen när det gäller design och utveckling av system inom fjärrstyrd flygtrafikledning, med fokus på användargränssnitt för flygledare, och du behöver därför ha en bred kunskap och ambition att lära och utvecklas. Vi tror på en öppen och platt organisation där allas åsikter är välkomna och det är en förutsättning för vår utveckling framåt.

I ditt jobb som utvecklare kommer du vara en del i hela utvecklingskedjan, från produktutveckling, kravinsamling och systemdesign, implementering, analys, design och felsökning till verifiering och dokumentation.

Fokus kommer dock ligga på vår utbildningsplattform för flygledare som drivs av vår flygtrafiksimulator. Simulatorn visualiserar och styr det som flygledaren skulle upplevt i en verklig tornmiljö, så som stödsystem, omgivande landskap, flygplan, fordon och väder.

På Saab finns goda möjligheter till utmaningar och personlig utveckling både för den erfarne utvecklaren och den nyutexaminerade att utvecklas både tekniskt och ledarskapsmässigt, som till exempel mot senior utvecklare, teknisk ledning, projektledning och chef.

Din profil

Du har högskole-/universitetsutbildning med inriktning på programvaruutveckling eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du behöver behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande med erfarenhet av en liknande roll, men även kompetens inom:

  • Kunskaper i C/C++ och C#(.Net)-utveckling i Windows-miljö men även Linux-kompetens är positivt

  • Erfarenhet av 3D-modellering och mjukvara relaterad till detta, såsom Unity3D och Blender

  • Erfarenhet av geospatial data och mjukvara relaterad till detta, såsom QGIS

  • Erfarenhet av komplexa mjukvarusystem med agila utvecklingsmetoder

  • Erfarenhet av andra programmeringsspråk som Java, Python eller liknande

  • Flygintresse

Vi värdesätter engagemang, kreativitet och prestigelöshet, där laget går före jaget i en tolerant arbetsmiljö.

Som person är du är drivande, orädd för nya saker/utmaningar samt har en positiv attityd. Du är social och trivs med att jobba i team. Gärna ett genuint intresse för programmering. Du brinner för att lära dig ny teknik, ta till dig domänkunskap och delar gärna med dig av dina kunskaper till dina medarbetare.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

ATM Tower Systems RTS är en enhet inom Saab som utvecklar världsledande flygtrafikledningssystem. Systemen används för att bedriva flygplatsverksamhet och leda flygtrafik på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt, allt i från de mindre till de större flygplatserna i världen. Detta ställer mycket höga krav på att våra produkter håller en hög kvalitet. Vår ATM verksamhet finns idag i Göteborg och Växjö. Läs gärna mer på https://www.saab.com/products/digital-tower.

Våra kontor kännetecknas av medarbetare med driv, engagemang och professionalism. Vi tror att en mångfald av erfarenhet, olika perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande arbetsplats och bättre produkter för våra kunder och användare. Vi fokuserar på de möjligheter som finns i de utmaningar som vi har framför oss, där en av våra styrkor är förmågan att hjälpas åt och skapa en bra miljö i det dagliga arbetet.

Om du vill vara en del av ett innovativt företag som ger goda utvecklingsmöjligheter och utveckla framtidens flygtrafikledningssystem så är detta ett jobb för dig!

Är du intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

För kontakt gällande tjänsten: rekryterande chef Elinor Ulfbratt, e-mail: elinor.ulfbratt@saabgroup.com

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.