Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Systemutvecklare till HMI

Linköping, Sweden
Closing date: 11 September 2022

Nu har du chansen att vara med att skapa en arbetsmiljö av yttersta världsklass för framtidens piloter! Vi söker systemutvecklare till området Gripen E Human Machine Interaction. Här utvecklar vi ett nytt presentationssystem som ger piloten rätt information, situation awareness, i varje situation.

Din framtida utmaning

Du kommer jobba med användargränssnittet till framtida versioner av flygplanet Gripen. Som systemutvecklare deltar du i hela kedjan från kravdefinition, konceptframtagning, systemdesign, implementation, verifiering/validering och slutligen kravstängning. Arbetet utförs i projektform där du ingår i ett systemdesign-team inriktade mot HMI-infrastrukturen, d.v.s. hårdvarunära funktioner kopplade till de displayer- och inmatningsytor som piloten använder. Vi tror att du gillar att lösa tekniska problem, lätt kan se kedjor/flöden och tycker om att tänka på helheten.

Som person är du nyfiken på att lära dig nya saker, du ser det som naturligt att dela med dig av dina kunskaper och du är en lagspelare. Arbetet bedrivs främst i kontorsmiljö men även i simulatorer och flygplansriggar. Du har ett genuint teknikintresse och uppskattar ordning och reda, vilket behövs eftersom allt arbete dokumenteras noga för spårbarhetens skull.

Din profil

  • Du är ingenjörsutbildad (mekanik, fysik, data, elektronik) alternativt har motsvarande erfarenhet från yrkeslivet
  • Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska
  • Du har lätt för att knyta kontakter och skapa dialog
  • Du är strukturerad och klarar att arbeta självständigt och i grupp
  • Du är bekväm med att dokumentera ditt arbete i skrift
  • Erfarenheter från mjukvaruutveckling (C++) och modellbaserad design är meriterande
  • Erfarenheter av verktygen Teamcenter, Rhapsody och IBM DOORS är meriterande

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.