Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Systemutvecklare till Secure Support System Plattforms

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Inom avdelningen STS - Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem för sektionen Secure Support System Plattforms på Saab Aeronautics, söker vi nu en systemutvecklare gällande datorplattformar för träningssystem. Är du vår nästa stjärna?

Din roll

Som systemutvecklare hos oss kommer du att ha varierande arbetsuppgifter inom flertalet områden, bland annat dessa; hårdvara, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Du kommer att få arbeta med och hantera mycket data och hjälpa till att granska detta, samtidigt som du kommer att arbeta mot kund där det finns ett behov av att förstå deras behov för att vi ska kunna leverera det som efterfrågas.

Tillsammans med dina kollegor blir du involverad i hela livscykeln, allt från konceptstudier, kravarbete och design till den faktiska implementeringen, fortsatta driften och förvaltningen. Du kommer att ta fram lösningar som kan användas i datorplattformar för både tränings- och stödsystem inom Aeronautics och arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar på Saab samt med företag och myndigheter inom och utanför Sverige.

Din profil

I rollen som systemutvecklare hos oss ser vi att du är analytisk och har lätt för att förstå och lösa problem. Du kan arbeta både självständigt och i grupp med andra vilket ställer krav på att du är duktig på att kommunicera skriftligt och muntligt, både på svenska och på engelska.

Utöver de personrelaterade kompetenserna ovan ser vi att du som är aktuell för den här rollen har kunskap om:

 • Klient- och serverhårdvara,

 • IT security i stort och säkerhetsfunktioner i Windows

 • Windows Server och Windows Klient OS

 • Powershell och scriptning

För rollen är det även meriterande om du har följande erfarenheter:

 • Arbete med primärt Linux

 • Infrastrukturtjänster så som autentisering, fillager och databaser

 • Större nätverkslösningar, IP-planer etc

 • Virtualisering

 • Automatiserad konfigurationsstyrning

 • Kravarbete och systemdesign.

 • Arbete i operativsystemet Solaris

I din roll kommer du att tillhöra en sektion med fantastiska och mycket kompetenta medarbetare som är hjälpsamma och bryr sig om varandra. Vi blandar vår professionalism med glada skratt och värnar om vår arbetsmiljö, givetvis tillsammans med fokus på våra uppdrag. I och med att vi expanderar så letar vi efter nästa person som vill vara med på vår resa mot nya höjder.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på stundande semestertider kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Men tycker du att tjänsten låter det intressant? Sök redan idag! Du kan ansöka både på svenska och engelska. Vi ser fram emot din ansökan!