Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Ta nästa steg i din karriär som inköpare hos oss

Karlskoga, Sweden
Closing date: 19 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Vi söker engagerade och drivna inköpare för både strategisk och operativa roller. Vi välkomnar ansökningar från kandidater med varierande erfarenhetsnivåer, från nyutexaminerade till seniora yrkesverksamma.

Strategisk inköpare

I rollen som strategisk inköpare får du ansvar för din egen grupp av leverantörer och arbetar aktivt med att utveckla strategier för att stärka samarbetet. Du förhandlar och förvaltar leverantörsavtal, samtidigt som du stödjer affärsenheternas projekt och ser till att vi håller konkurrenskraften hög på marknaden. Tillsammans med tvärfunktionella team fokuserar du på att effektivisera och spara kostnader. Genom att utfärda förfrågningar, utvärdera offerter och förhandla pris och villkor säkerställer du att våra inköpsstrategier och rutiner följs till punkt och pricka.

Operativ inköpare

I rollen som operativ inköpare spelar du en nyckelroll i att effektivt hantera inköpsorder för både utvecklings- och produktionsprojekt. Du ansvarar för att övervaka leveranser och samarbeta nära leverantörsteamet för att säkerställa smidiga transaktioner. Genom att noggrant registrera inköpsartiklar och säkerställa efterlevnad av exportkontrollkrav säkrar du leveransens kvalitet. Dessutom analyserar och rapporterar du viktiga KPI:er till leverantörer och följer strikt Saabs inköpsstrategi och policy.

Oavsett vilken roll du får, kommer du att ha möjligheter att bygga ett omfattande nätverk, både internt och externt. På Saab finns möjligheten att arbeta både flexibelt hemifrån och på vårt kontor. Vi värdesätter balansen mellan arbetsliv och privatliv samtidigt som vi tror på vikten av samarbete och närvaro på plats i Karlskoga.

Din profil

För att trivas i rollen som inköpare hos oss är du en person med analytiskt sinne med känsla för god service. Du är affärsinriktad och tar egna initiativ för att lösa de uppgifter som kommer till dig. Arbetet bygger på samarbete inom och mellan olika funktioner, därför ser vi att du har förmåga att kommunicera både på svenska och engelska för att uppnå det bästa resultatet i rätt tid. Du bör vara lösningsorienterad och kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Vi tror att du kommer med en öppenhet, beslutskraft och förmågan att engagera.

Om du har erfarenhet av universitets- eller högskolestudier eller har arbetat i affärssystemet IFS är det meriterande, men inte ett krav.

Berätta i din ansökan vilken roll du söker; Strategisk- eller operativ inköpare, samt varför du tror att du skulle vara en perfekt match för vårt team. Dela med dig av dina erfarenheter och ambitioner – vi ser fram emot att höra från dig och lära känna dig bättre!

Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 33.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här