Skip to content Go to main navigation Go to language selector
project-management.jpg

Team lead – Realtidssoperativsystem

Linköping, Sweden
Closing date: 18 December 2022

Vill du bidra till en säkrare värld? Är du en ledare som brinner för mjukvaruutveckling? Vill du arbeta i en organisation där flexibilitet och samarbete är viktiga framgångsfaktorer? Om svaret är ja, så kan du vara den person vi söker för rollen som team lead till vårt team inom computers and infrastructures!

Din roll

Du ingår i de team som ansvarar för att utveckla och förvalta inbyggda säkerhetskritiska realtidsoperativsystem inom området computers and infrastructures. Din roll som team lead kommer framförallt att vara att stötta och leda ett SCRUM team, men även visst arbete med mjukvaruutveckling kommer att förekomma. Denna roll är därför perfekt för dig som vill fortsätta arbeta som ledare men känner att du hamnat för långt bort från tekniken, altermatvt dig som vill växa och utmanas i en ledarroll.

Rollens arbetsuppgifter inkluderar bland annat:

 • Planera & prioritera det dagliga & långsiktiga arbetet
 • Coacha & motivera teammedlemmar
 • Skapa förutsättningar
 • Utvärdera progress & arbetets gång
 • Planera sprint demos
 • Hantera risker

Din profil

Vi letar efter dig som arbetar som team lead i dagsläget och har en bakgrund inom mjukvaruutveckling, eller dig som arbetar som utvecklare och vill ta nästa steg i din karriär. Som person är du kommunikativ, självgående, van att ta egna initiativ & beslut och har en positiv inställning. Du gillar att motivera människor i din omgivning och bidrar till ett bra lagarbete.

Kvalifikationer

 • Vi tror att du är utbildad ingenjör och/ eller har relevant arbetslivserfarenhet
 • Några års erfarenhet inom mjukvaruutveckling
 • Van att arbeta agilt & SCRUM
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
 • Har du erfarenhet av att arbeta som team lead sedan innan är det meriterande

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra området computers and infrastructures som är en del av avdelningen Aircraft System Design and Development inom affärsenheten Gripen Sustainment. Detta är en del av Saabs affärsområde Aeronautics som erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Vi ser människor som vår största tillgång och för oss är det viktigt att kunna arbeta och utvecklas i livets olika faser. Vi står för en stark kunskapstradition och erbjuder därför möjligheter till kontinuerligt lärande och förutsättningar för varje medarbetare att forma sin egen karriär. Vår ambition är att vara öppna för nya idéer och förändring samt att våra relationer baseras på respekt och förtroende.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tveka därför inte att söka medan möjligheten finns.

Om du vill läsa mer om hur det är att arbeta på Saab, gå in här: https://www.saab.com/sv/markets/sweden/stories