Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Teamlead för IT Arkitekter

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
9 February 2022
Apply for this job!

Drivs du av att se andra växa och utvecklas lika mycket som du funderar över morgondagens IT lösningar? På Saab kan vi nu erbjuda dig en kombinerad roll som Teamlead och IT Arkitekt.

Vill du kombinera ditt intresse för teknik och människor?

Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Du kommer att kunna bidra till detta genom att leda andra samt skapa smartare IT-lösningar som stödjer Saabs alla verksamhetsområden såsom flyg, sjöfart och landbaserade system.

För att passa hos oss älskar du att agera säkerhetsmedvetet då ett säkerhetstänk genomsyrar allt vi gör. Att hjälpa till att skapa förutsättningar för att hålla hemligheter hemliga samtidigt som det ska finnas möjlighet att samarbeta och samutveckla effektivt med personer på andra sidan jorden är bara några av de utmaningar som du står redo att lösa!

Om tjänsten

Som IT Arkitekt och Teamlead på Saabs IT avdelning kommer du att ha möjlighet att arbeta i flertalet spännande projekt och uppdrag baserat på dina preferenser, kunskaper och ambitioner för utveckling. Vi tror på ”on the job training” och du kommer få arbeta med många drivna och talangfulla människor i olika konstellationer och på så sätt utvecklas både personligen och även utveckla andra kollegor. Som Teamlead kommer du arbeta mycket nära de andra arkitekterna, sektionschefen och Teamlead för IT Business Analysts. Du kommer lägga delar av din tid på att verksamhetsutveckla samt ansvara för att skapa samarbetsarenor och kompetensforum men även säkerställa att rätt individ arbetar i rätt projekt.

Som IT Arkitekt ansvarar du för att IT-lösningar realiseras på ett korrekt sätt enligt regulatoriska krav, verksamhetens krav & behov samt i förhållande till andra IT-lösningar. Du säkerställer att de företagsövergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen och du gör medvetna val för att skapa maximalt värde till verksamheten.

Vem är du?

Du som söker bör vara utåtriktad och ha en naturlig fallenhet och intresse för ledarskap och att arbeta med människor. Du är en genuin lagspelare som ser till laget före jaget. Du är nyfiken och prestigelös och gillar att planera och organisera.  Vi vill skapa en kultur som präglas av engagemang där vi bryr oss om varandra och också har roligt på vägen.

Du har erfarenhet att arbeta som IT Arkitekt gärna på enterprise nivå. Du gillar att dela med dig av dina kunskaper och vill också ständigt utveckla dig både som arkitekt och som ledare. Du tycker det är roligt med många kontaktytor och har förmåga till att nätverka och samarbeta med intressenter på olika nivåer och kompetenser men är också van vid att arbeta självständigt. Är du även initiativfull och har förmågan att se möjligheter i utmaningar kommer du passa ännu bättre!

Krav:

  • Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet
  • Ha arbetat som IT Arkitekt samt varit verksam inom IT i minst 5 år
  • Erfarenhet av utvecklingsprojekt
  • Kan tala och skriva svenska och engelska obehindrat

Vilka är vi?

Saab är ett högteknologiskt företag som har produkter för att skydda människor och samhällen. Vi grundades för att stödja Sveriges försvarsförmåga och det är fortfarande kärnan i vår verksamhet. Att få bidra till detta tillsammans med vår duktiga personalstyrka, är ett stort och viktigt ansvar som vi hoppas du vill vara en del av!

Du kommer bli anställd inom sektionen Business Analysis & Architecture som är en sektion inom Resource & Competence Center på Group IT. Sektionen är ett kompetenscenter som består av kompetenser inom IT Business Analysis och IT Arkitektur som samarbetar nära varandra. Group IT är en central funktion på Saab som verkar för alla våra verksamhetsområden och ansvarar för att möjliggöra Saabs verksamhet globalt genom att tillhandahålla erforderliga produkter och tjänster inom informationsteknologi med höga krav bland annat på IT säkerhet. Vi arbetar primärt i projektform och projekten kan variera i både längd och storlek beroende på verksamhetens behov.

Förutsättningar

  • Arbetsplatsen är placerad på någon av våra verksamhetsorter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Huskvarna, Karlskrona eller Karlskoga
  • Flexibilitet arbete är möjligt beroende på uppdrag
  • Resor kommer att förekomma - primärt inom Sverige
  • Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Tjänsten är även placerad i säkerhetsklass och kan medföra krav på visst medborgarskap