Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Teamlead Network

Linköping, Sweden
Closing date: 17 December 2023

Med ökade hot i vår omgivning behöver vi fortsätta skydda och utveckla vårt inre. Är du en Teamlead som brinner för säkerhet och älskar att agera säkerhetsmedvetet? – Då är Saab en arbetsplats för dig

Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen.

Din framtida utmaning


I denna tjänst kommer du vara teamlead över ett team på runt 6-8 Nätverkstekniker, där ni tillsammans säkerställer att Saab utvecklar och förvaltar våra säkra IT-miljöer på ett effektivt sätt samtidigt som vi följer de krav som kan ställas på oss som bolag. Du kommer ha en viktig roll där du strävar efter att effektivisera, förbättra och förenkla teknikernas vardag. Ni kommer jobba enligt DevOps principen.

Exempel på vad du kommer arbeta med:

 • Leda medarbetare inom teamet med coachning och support.

 • Prioritera, initiera och följa upp inom våra agila arbetssätt.

 • Identifiera och driva förbättringsarbete och mindre assignments

 • Ta fram och sammanställa material

 • Hålla i workshops och möten

 • Driva och utveckla teamet tillsammans med chef

 • Utveckla way of working

Den du är idag

Vi söker dig som har en god förmåga att bemöta och samarbeta med olika typer av människor. Du är strukturerad och tycker om att hålla ordning och reda. Som person är du kommunikativ och analytisk, kan se saker i sitt sammanhang och inte rädd för att komma med nya idéer. Vi ser även gärna att du har en bredare teknisk IT-kunskap. Tjänsteresor inom Sverige kommer att förekomma.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har några av följande:

 • Över 3 års arbetslivserfarenhet i ledande roll som teamledare eller motsvarande

 • En djupare teknik IT-kunskap

 • En prestigelös och lösningsorienterad inställning

 • Erfarenhet av att jobba agilt med drift och förvaltning

 • Erfarenhet av DevOps och ITIL

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

 • Vi ser det även som meriterande om du arbetat med ServiceNow

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du blir en del av

Med ökad osäkerhet i vår omvärld behöver vi skydda och utveckla våra inre och yttre förmågor. Genom att stärka och framtidssäkra våra förmågor kan Saab erbjuda skydd till människor och samhälle. Vi bygger en robust struktur för framtiden. Det ökade behovet och nya krav gör att vi växer snabbt. Vi behöver förstärka inom en rad områden.  Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för IT-drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer. Verksamheten präglas av systematisk drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.