Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Teamlead till våra DevOps Team

Karlskrona, Sweden
Closing date: 9 April 2023

Med ökade hot i vår omgivning behöver vi fortsätta skydda och utveckla vårt inre. Är du en Teamlead som brinner för säkerhet och älskar att agera säkerhetsmedvetet? – Då är Saab en arbetsplats för dig

Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Du kommer att kunna bidra till detta genom att skapa smartare IT-lösningar som stödjer Saabs alla verksamhetsområden såsom flyg, sjöfart och landbaserade system. Säkerhet och säkerhetsmedvetenhet är en del av vårt DNA, och det genomsyrar i stort sett allt vi gör. Att hjälpa till att skapa förutsättningar för att hålla hemligheter hemliga samtidigt som det ska finnas möjlighet att samarbeta och samutveckla effektivt med personer på andra sidan jorden är bara några av de utmaningar som du står redo att lösa!

Som anställd hos oss får du ta del av ett antal förmåner som exempelvis: - Oerhört kompetenta och skickliga kollegor - Friskvårdsbidrag - Förmånsportal - Individuellt anpassad utvecklings- och utbildningsplan - Möjlighet till delägarskap och vinstdelning via aktiesparprogram mm


 

Din framtida utmaning


Du kommer teamlead över ett team på runt 6-8 tekniker som säkerställer att Saab utveckla och förvalta våra säkra IT-miljöer på ett effektivt sätt samtidigt som vi följer de krav som kan ställas på oss som bolag. Du kommer i din roll som teamlead ha en viktig roll och ska stötta våra tekniker i att på bästa sätt effektivisera, förbättra och förenkla deras vardag. Idag innefattar rollen inget personalansvar. Ni kommer jobba enligt DevOps principen

 • Samordna, styra samt stötta tekniker i deras dagliga arbete

 • Identifiera och driva förbättringsarbete och mindre assignments

 • Prioritera, initiera och följa upp inom våra agila arbetssätt.

 • Utveckla way of working

Den du är idag

Vi söker dig som har en god förmåga att bemöta och samarbeta med olika typer av männinskor. Du är strukturerad och tycker om att hålla ordning och reda. Som person är du kommunikativ och analytisk, kan se saker i sitt sammanhang och inte rädd för att komma med nya idéer och glada tillrop. Vi ser även gärna att du har en djupare teknisk IT-kunskap. Tjänsteresor inom Sverige kommer att förekomma.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • Över 3 års arbetslivserfarenhet i ledande roll som teamledare eller motsvarande

 • En djupare teknik IT-kunskap

 • En prestigelös och lösningsorienterad inställning

 • Erfarenhet av att jobba agilt med drift och förvaltning

 • Erfarenhet av DevOps och ITIL

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

 • Vi ser det även som meriterande om du arbetat med ServiceNow
   

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för IT-drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer. Verksamheten präglas av systematiskt drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.