Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Teamleader Logistik

Linköping, Sweden
Closing date: 29 May 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi utökar vårt åtagande och team och söker en teamledare för inköp med materiel- och beredningskompetens till helikopterverkstad på Malmen/Linköping. Vår verksamhet präglas av många helhetsåtaganden gentemot våra civila och militära kunder inom flygplan- och helikopterbranschen runt om i Sverige och Norden. Materielförsörjning är en avgörande del i våra underhållsleveranser.

Du kommer ingå i en grupp som svarar för logistikstöd samt teknik-, planerings-, beredningsstöd till helikopterverkstäderna på Malmen. Rollen är en kombinerad logistik- och beredningsroll med fokus på materielförsörjning. Som teamledare för våra operativa inköpare ansvarar du, i nära samarbete med kollegor och våra kunder, för att sätta upp och nå gemensamma mål och kompetensspridning inom inköpsgruppen rörande logistikprocesser. Du är även delansvarig inköpschef för siten Malmen inom vårt verksamhetstillstånd SE.EMAR 145.007. Det innebär planering och uppföljning av aktiviteter för att säkerställa att vår kund är nöjd och att vi uppfyller våra åtaganden enligt kontrakt.

Dina arbetsuppgifter omfattar också bland annat:

 • Materielupplägg i system - Part Entry
 • Behandla ersättnings- och alternativförslag och sköta bevakning/utökning av Approved Supplier List ASL
 • Uppföljning av leverantörer och assessment
 • Aktivt leta alternativa leverantörer – sourcing
 • Bistå i förhandlingar
 • Planera, förbereda och ge ut arbetsunderlag till vår helikopterverkstad.
 • Löpande följa upp produktionen genom interna underhållsplaneringsmöten.
 • Samarbeta med andra sektioner inom och utanför SAAB.

Din profil

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper vid tillsättning av denna tjänst. Vi söker dig som kan hantera både krav från ägare som kundfokus och brinner för att leverera det kunden önskar. Vi ser att du har förmågan att skapa ett arbetsklimat som uppmuntrar dina kollegor att hitta vägar att utveckla både sig själva och verksamheten.

Krav:

 • 3 års erfarenhet som inköpare- och eller beredare, produktions-eller projektledare
 • Minst 2 års eftergymnasial utbildning eller motsvarande
 • B-Körkort
 • Goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Meriterande:

 • Goda kunskaper i ERP / IFS sherpa och/eller FENIX
 • Erfarenhet från arbete med planering/beredning/logistik
 • Flygteknisk utbildning / erfarenhet
 • Goda kunskaper i Part 145 –regelverk
   

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Military Rotary Wing, som du blir en del av, består av ca 75 personer med långsiktiga åtaganden främst mot Helikopterflottiljen. Sektionen ingår i avdelning Support Solutions (ca 270 medarbetare) som finns på flera orter, bl.a. i Linköping (Tannefors/Malmen), Nyköping, Ljungbyhed, och Stavanger samt Luleå, Såtenäs och Ronneby.  Vi har en bred verksamhet både avseende civilt och militärt flygunderhåll på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Vi arbetar med löpande urval och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!