Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Teamledande konstruktör med intresse för flyg

Linköping, Sweden
Closing date: 4 March 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker nu efter en teamledande skrovkonstruktör till Structural Design. I denna roll kommer du att kombinera eget konstruktionsarbete i CAD ihop med att leda och koordinera arbetet i designteamen.

I rollen som skrovkonstruktör arbetar du med delar av farkostens uppbyggnad. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som, för helhetens bästa, möter ställda krav. Till dina huvudsakliga arbetsuppgifter hör bland annat att designa tekniska koncept, designa konstruktionsunderlag i MBD samt göra konstruktionsändringar av befintliga produkter. Du arbetar även med att definiera interface mot angränsande system.

På Strucural Design präglas vårt arbetssätt av teamarbete med eget ansvar. Baserat på din tidigare erfarenhet och bakgrund anpassas arbetsuppgifterna därefter, för att skapa en bra dynamik inom teamen. I denna rollen kommer du dessutom att agera teamleader för våra två designteam, vilket innebär att du samordnar ärenden från produktion, hållfasthet och angränsade avdelningar och fördelar ansvarsuppgifter till dina teammedlemmar. Du stöttar dina teammedlemmar längs arbetet och hjälper till med prioriteringar. Dessutom leder du utvecklingsuppdrag och kan agera teknisk ledare i projektarbetet.

Här på Structural Design ges du möjligheten att jobba i ett sammanhang med mycket stort kontaktnät. Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt och i tätt samarbete med angränsande kompetensområden såsom hållfasthet, produktionsteknik och systeminstallation. Vi arbetar också med nya material och tillverkningstekniker som exempelvis AM och kompositstrukturer för att möta kraven på framtida produkter. Arbetet kommer att fokuseras på våra produkter Gripen C/D och E/F samt studier för framtida produkter.

Området Structural Design består av en mindre stab samt fyra sektioner som täcker in skrovkonstruktion, MRB, geometrikontor samt geometrisäkring med totalt ca 70 medarbetare. Vårt gemensamma ansvar är att utveckla och vidmakthålla samtliga framtida och befintliga flygsystem genom att tillhandahålla kompetens i världsklass inom teknologi och ingenjörskonst.

Din profil

Vi söker dig som vill kombinera det bästa av två världar och arbeta med både med teknik och ledarskap. Du som söker bör har en bakgrund som civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande. Du har även några års erfarenhet av utvecklingsarbete. Därtill har du en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på båda svenska och engelska. Du drivs av att leda team och ett stort intresse för ledarskap.

För att lyckas i rollen ser vi att du kan kommunicera och kompromissa med angränsande kompetensområden för att lyckas få fram den bästa lösningen. Du kan även koordinera och delegera ansvar och arbetsuppgifter inom teamet på ett bra sätt genom att vara lyhörd och förstående för gruppens arbetsbelastning och andra uppdrag. Som person är du innovativ och bidrar med nya kreativa idéer och lösningar i våra uppdrag och för våra produkter. Du har dessutom ett välutvecklat sinne för tydlighet, struktur och ordning, samtidigt som du får saker att hända.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Catia V5 och/eller Enovia VPM. Du får gärna ha arbetat med lättviktskonstruktion i aluminium och komposit innan, men det är inget krav. Att ha kunskap och erfarenhet av kravhantering är också ett plus.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här .

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på både svenska och engelska. Vi ser fram emot din ansökan!