Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Teamledare för inköp med materiel- och beredningskompetens till helikopterverkstad på Malmen/Linköping

Linköping, Sweden
Closing date: 2 June 2023

Saab söker en teamledare för inköp med materiel- och beredningskompetens till helikopterverkstad på Malmen/Linköping.

Vår verksamhet präglas av många helhetsåtaganden gentemot våra civila och militära kunder inom flygplan- och helikopterbranschen runt om i Sverige och Norden.

Materielförsörjning är en avgörande del i våra underhållsleveranser. Vi utökar vårt åtagande och teamet inom affärsområdet och söker därför Dig med erfarenhet inom logistik/inköp och beredning.

Din roll

Du kommer ingå i en grupp som svarar för teknikstöd-, planerings-, berednings- och logistikstöd till helikopterverkstäderna på Malmen. Rollen är en kombinerad logistik- och beredningsroll med fokus på materielförsörjning. Du ansvarar i nära samarbete med kollegor och våra kunder för att sätta upp och nå gemensamma mål.

Som teamledare är du delansvarig inköpschef för siten Malmen inom vårt verksamhetstillstånd. Det innebär planering och uppföljning av aktiviteter för att säkerställa att vår kund är nöjd och att vi uppfyller våra åtaganden enligt kontrakt.

Dina uppgifter omfattar bland annat:

 • Teamleda operativa inköpare
 • Ansvara för beredning, främst med fokus på materielförsörjning
 • Ansvara för kompetensspridning inom inköpsgruppen rörande logistikprocesser
 • Materielupplägg i system - Part Entry
 • Behandla ersättnings- och alternativförslag
 • Bevakning/utökning av Approved Supplier List ASL och leverantörer
 • Aktivt leta alternativa leverantörer – sourcing
 • Planera, förbereda och ge ut arbetsunderlag till vår helikopterverkstad.
 • Delta i interna arbets- och kunduppföljningsmöten.
 • Arbetet kommer till stor del utföras och stödjas av Saabs system IFS Sherpa samt Försvarsmaktens system FENIX.

Din roll

Vi söker dig som kan hantera både krav från ägare som kundfokus och som brinner för att leverera det kunden önskar. Vi tror att du har förmågan att skapa ett arbetsklimat som uppmuntrar dina kollegor att hitta vägar att utveckla både sig själva och verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper vid tillsättning av denna tjänst.

Krav

 • Erfarenhet som inköpare- och eller beredare, produktions-eller projektledare
 • Goda kunskaper i Part 145 –regelverk
 • B-Körkort
 • Goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Meriterande

 • Goda kunskaper i ERP / IFS sherpa och/eller FENIX
 • Erfarenhet från arbete med planering/beredning/logistik
 • Flygteknisk utbildning / erfarenhet
   

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Military Rotary Wing, som Du blir en del av, består av ca 75 personer med långsiktiga åtaganden främst mot Helikopterflottiljen. Sektionen ingår i avdelning Support Solutions (ca 270 medarbetare) som finns på flera orter, bl.a. i Linköping (Tannefors/Malmen), Nyköping, Ljungbyhed, och Stavanger samt Luleå, Såtenäs och Ronneby.  Vi har en bred verksamhet både avseende civilt och militärt flygunderhåll på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vi arbetar med löpande urval och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.