Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Teamorienterad mjukvaruutvecklare för Airborne Simulators

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
30 August 2022
Apply for this job!

Har du fötterna på jorden men högtflygande drömmar? Vid avdelningen för Signal and Data Processing Applications är vi ansvariga för utveckling av mjukvaruapplikationer för signal- och databehandlingsenheter i alla våra radarprodukter. Detta inkluderar systemdesign, implementation, integration och verifiering. Airborne simulators-sektionen utvecklar simulatormjukvara specifikt för våra flygande produkter.

Din roll

Mängden mjukvara och dess komplexitet ökar snabbt i våra produkter. Vi behöver bli smartare och snabbare i vår problemlösning och hoppas att du är en viktig del i vårt arbete framåt!
Du kommer vara en del av ett tvärfunktionellt team som organiserar sitt eget arbete. Teamet är ansvarigt för design, implementation och testning av simulatormjukvara. Som teammedlem kommer du att ha inflytande över både våra tekniska lösningar och vårt arbetssätt.
Kortfattat kommer dina uppgifter, tillsammans med ditt team, vara följande:

 • Kravnedbrytning och förfining av krav

 • Utveckling av applikationsmjukvara

 • Integration, testning och verifiering

 • Samarbete med kollegor från andra delar av organisationen, såsom systemdesign, integration och verifiering, kvalité samt produkt- och projektledning

 • Deltagande vid teammöten såsom sprintplanering, scrum och retrospective

Din profil

Vi tror att du har teknisk högskoleutbildning, tycker att de tekniska utmaningarna med flygande produkter är spännande, gillar mjukvaruutveckling och gärna arbetar tillsammans med andra för att kunna nå lite längre än vad du gjort på egen hand!
Kompetens du bör ha:

 • Erfarenhet av mjukvaruutveckling -  vi söker både seniora utvecklare och dig som letar ditt första jobb efter skolan!

 • Du kan arbeta både teambaserat och självständigt

 • Bra kommunikationsfärdigheter i svenska och engelska

 • Linux-erfarenhet

Erfarenhet eller intresse av något av nedanstående områden ser vi som positivt:

 • Agila arbetssätt

 • C++, ADA

 • Inbyggda realtidssystem

 • Kommunikationsprotokoll såsom TCP/IP, 1553, CORBA

 • Drivrutiner

 • Signalbehandling

 • Simuleringsmjukvara

 • Solaris

Tjänsteresor kan förekomma.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning, beslutsstöd och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem. System för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.
Affärsenheten Radar Solutions ansvarar för radarsystem för flyg, mark och sjö. Du kommer att tillhöra vår utvecklingsorganisation Engineering i Göteborg.
 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.