Skip to content Go to main navigation Go to language selector
project-management.jpg

Technical Project Manager

Linköping, Sweden
Closing date: 1 September 2022

Är du en självständig och lyhörd person med förmågan att se helheten och som gillar att samarbeta med andra för att utveckla avancerad teknik? Vi behöver dig till vårt team!

Din roll

Vi söker en teknisk projektledare som kan leda den tekniska leveransen i våra kundprojekt och vara projektledarens högra hand. I denna roll ansvarar du för att sammanställa och svara upp gällande de tekniska kraven på systemlösning och projektdirektiv mot projektets intressenter. Detta innebär nära kontakt och samarbete med projektledaren, kunden, leverantörer, system engineer teamet. Dina uppgifter består exempelvis i att fatta beslut om tekniska lösningar, funktionalitet, arbetssätt, m.m. för att uppfylla projektdirektivet och säkerställa leverans.

Din profil

Eftersom arbetet kräver kontakter med interna och externa intressenter och arbetet varierar i komplexitet och storlek, är dina personliga egenskaper och ledarskapsförmåga mycket viktiga.

Vi ser att du har en problemlösande analytisk förmåga som gör att du har lätt att se orsak och samband. Det är även viktigt att du har förmågan att förankra beslut inom organisationen. Vi tror att du som söker är både strukturerad, noggrann och flexibel i ditt arbete och har god vana av att lösa olika typer av utmaningar.

För denna roll är följande personliga egenskaper viktiga:

  • Relevant akademisk utbildning samt flerårig erfarenhet av projektarbete.
  • Ledarskapsförmåga
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Erfarenhet och kunskap om System Engineering-processen

Meriterande:

  • Erfarenhet av att ha arbetat med militära eller annan samhällskritiskt organisationer
  • Erfarenhet av IT-förvaltning/utveckling/system och uppföljning av projekt eller leveranser i någon form.
  • Säkerhetsskyddsarbete, säkerhetsanalyser samt riskanalyser
  • Erfarenhet av informationssäkerhet

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

I din roll kommer du att vara en del av PU Communications, inom affärsenheten Combat Systems. Vi ansvarar för design, integration, implementering och support av robusta kommunikationslösningar i luftburna och landbaserade plattformar. Vi är en växande organisation med 100 anställda som idag finns i Järfälla, Arboga och Linköping.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.