Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Technical support Gripen

Linköping, Sweden
Closing date: 1 March 2024

Vill du arbeta för ett gott syfte och supportera våra kunder med flygteknik i fokus? Vill du arbeta med samt supporta Saabs häftigaste produkt, GRIPEN? Då är denna roll något för dig! Vi söker nya medarbetare, är du vår nästa kollega

Din roll

Du kommer att tillhöra sektionen Technical Support Office som arbetar med produkten JAS 39 Gripen. Sektionen består för närvarande av 12 anställda som tillsammans utvecklar vår kompetens inom gruppen. Inom Technical Support Office är vi kontaktytan mellan Gripenbrukare och Saab avseende våra levererade produkter och system. Vårt ansvar är att koordinera och genomföra aktiviteter för att ge stöd, svar på frågor och anmärkningar från brukarna.

I rollen som Technical Support Engineer kommer du ge råd, stöd och instruktioner gällande drift, felsökning och underhåll av Gripensystemet. Du arbetar självständigt och genom samverkan med kollegorna i vårt team samt tar hjälp internt av t.ex. underhållsingenjörer, systemingenjörer och chefsingenjörer för att lösa tekniska problem. Uppdragen varierar i komplexitet vilket kan innebära att du både kan svara kunden direkt eller behöver ta hjälp internt för någon form av teknisk utredning. Du ansvarar för alla dina ärenden från början till slut och det är viktigt att du håller en ständig dialog med kunden utifrån dennes nuvarande status.

Vi har i dagsläget brukare i Sverige, Ungern, Tjeckien, Thailand, Sydafrika och Brasilien.

Din profil

Som Technical Support Engineer innebär det att du kommer att ha kontakt med många gränsytor inom organisationen vilket innebär att du behöver tycka om att skapa och bibehålla goda kontaktnät. Det är även viktigt att du har god förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt, du säkerställer även att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Vi värderar personlig lämplighet högt och för att trivas i rollen ser vi även att du är strukturerad, noggrann och trivs med perioder av högt tempo. Som person är du initiativtagande, koordinerar, slutför och uppnår resultat. Du samarbetar väl med andra, oavsett vilken funktion eller roll de arbetar i. I tjänsten kan det komma att ingå resor både nationellt och internationellt.

Vi ser gärna att du har:

  • Dokumenterad erfarenhet inom flygteknik eller systemteknik med fokus på JAS 39 Gripen alternativt annan relevant erfarenhet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av systemen Teamcenter och Callcenter (ERP)
  • Kunskaper inom RML
  • Tidigare arbetserfarenhet av processtyrd verksamhet
     

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.