Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Tekniker för reparation av flygande struktur i glas, plåt och komposit

Linköping, Sweden
Closing date: 10 April 2023

Din roll

Inom strukturgruppen, som finns i Malmslätt, utförs modifieringar respektive reparationer av skadade strukturobjekt i plåt och komposit, som tex vingroder, nosar, flygplanshuvar mm. Gruppen ansvarar även för reparationer av skador på glas, såsom huvar och rutor genom utslipningar, polering och glasbyten. Då strukturgruppen är en del av Safety Equipment utförs även reparationer och modifiering på flyghjälmar. Även andra typer av samarbeten sker mellan teamen, då beläggningen kan variera. Då verksamheten växer ser vi ett behov att utöka teamet med ytterligare en person.

I din roll kommer arbetet bestå av att tillsammans med Engineering inspektera nyinkomna objekts skador och att göra åtgärdsbestämning. Engineering ansvarar sedan för beredningen av jobbet. Du ansvarar även för att tidsuppskattningar görs och att material beställs och att arbetsordern hanteras korrekt i vårt Affärssystem (IFS Sherpa).

Arbetet innebär att moment som demontering, montering, blästring, slipning, polering, reparationer av komposit/plåt/glas mm. utförs utifrån tekniskt underlag. Flera arbetsmoment kräver särskilda utbildningar och certifieringar, vilket även innebär stora utvecklingsmöjligheter. I rollen jobbar du även med lärande och ständig förbättring av verksamheten, med fokus på att skapa en verksamhet med effektiva flöden.

Visst arbete med exempelvis huvar utförs ute hos kunden, så en del resor kan vara aktuella.

Din profil

Då arbetet i strukturgruppen är brett, med arbete inom exempelvis komposit, plåt och glas kan du ha bakgrund inom något eller några av delområdena. I övrigt kommer vi att jobba med vidareutbildning för att öka bredden ytterligare och utveckla dig vidare.

Som person trivs du med att arbeta med andra människor, då du kommer att samarbeta både med närmsta teamet och med andra kontaktytor som teknik och inköp. För att passa in i rollen krävs det att du är noggrann och kvalitetsmedveten. Du bör vara tålmodig, flexibel och duktig på att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, då arbetet kräver en förmåga att hålla koll flera objekt parallellt.

Har du tidigare arbetat med komposit eller som plåtslagare inom flyg så är det mycket meriterande. Vid polering är även känslan för ytor central. Det är även meriterande om du har en relevant utbildning, alternativt erfarenhet från flygteknik, kompositarbete eller strukturella plåtreparationer.

Då arbetet innefattar att läsa tekniskt underlag så är goda kunskaper inom engelska och svenska ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Området MMS (Maintenance Modification and Supply) är vår samlade kompetens för underhåll och reparation på komponentnivå. Vi arbetar huvudsakligen med underhåll på flygplansapparater och våra huvudkunder idag är Försvarsmakten, FMV samt flygvapen som opererar Gripen.

Sektionen du blir en del av består av ca 19 medarbetare och finns i Malmslätt, Linköping. Du kommer att ingå i vår produktionsgrupp som tillsammans arbetar med underhåll och reparation, främst till Gripen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, varför vi uppmuntrar dig att söka redan idag om du känner att detta är rätt utmaning för dig!

Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.