Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Tekniker med inriktning elektronik

Arboga, Sweden
Closing date: 25 June 2023

Vill du arbeta med intressant teknik inom områdena laser, IR och optik? Då kan du vara en person som skulle passa hos oss på Optronikcentrum.

Din roll

Som tekniker med inriktning mot elektronik i gruppen ”Production Sensor” kommer du att arbeta med flertalet av den elektro-optiska materielen som finns inom försvarsmakten med huvudinriktning mot IR-teknik och laser.

Huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer vara att felsöka, reparera, underhålla och testa försvarsmaktens olika system. Det är allt ifrån soldatburna enheter till enheter som sitter på stridsfordon. Rollen kan också innebära att delta i olika underhållsutredningar/uppdrag och att jobba med förbättringar av underhållsresurser och testutrustningar.

Din Profil

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och har god problemlösningsförmåga, kan arbeta självständigt men trivs även i grupp. 

För att trivas och lyckas i rollen arbetar du systematiskt och noggrant och ser positivt på att få arbeta med händerna. Du behöver på egen hand kunna planera och styra över vardagen och ibland även inta ledande och pådrivande roller i våra ärenden och uppdrag.

Vi ser gärna att du som person är öppen, utåtriktad och relationsbyggande.


Kvalifikationer:

  • Gymnasieutbildning med en inriktning mot teknik eller relevant kunskap inhämtad ifrån arbetslivet
  • God kunskap inom elektronik
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska

Meriterande:

  • Erfarenhet från arbete med mätteknik
  • Erfarenhet från arbete med felsökning
  • Kunskap eller intresse av Laser, IR-teknik och optik

Vi använder fortlöpande urval för denna rekrytering vilket innebär att befattningen kan tillsättas före utgången av jobbannonsen. Om du känner dig säker på att du matchar den ovan beskrivna profilen – skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.