Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Tekniker med inriktning finmekanik

Arboga, Sweden
Closing date: 21 December 2023

Vill du arbeta med intressant teknik inom områdena optik och elektro-optik? Då kan du vara den vi söker till Optronikcentrum i Arboga.

Din roll

Som tekniker med inriktning mot finmekanik i gruppen ”Production Sensor” kommer du att arbeta med flertalet soldatburna sensorsystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer vara att felsöka, reparera, underhålla och testa försvarsmaktens olika optronik-system. Det är i huvudsak underhåll av soldatburna enheter inom klassisk-optik och elektro-optik (kikare, kikarsikten, bildförstärkare, rödpunktssikten, mörkerriktmedel etc).

Din Profil

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och har god problemlösningsförmåga, kan arbeta självständigt men trivs även i grupp. 

För att trivas och lyckas i rollen arbetar du systematiskt och noggrant och ser positivt på att få arbeta med händerna. Du behöver på egen hand själv kunna planera och styra över dina tilldelade arbetsuppgifter.

Viss del av arbetet kommer att ske ute hos kund på förband, vilket gör att det är ett krav att man minst ett par gånger om året kan ligga ute på jobb i en till två veckor, dessa tillfällen är dock alltid planerade i god tid innan.
Vi ser gärna att du som person är öppen, utåtriktad och relationsbyggande.

Kvalifikationer:

  • Gymnasieutbildning med en inriktning mot teknik eller relevant erfarenhet från arbetslivet.
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska
     

Meriterande:

  • Erfarenhet från arbete med mätteknik
  • Erfarenhet från arbete med felsökning
  • Kunskap eller intresse av Laser, IR-teknik och optik
     

Vi använder fortlöpande urval för denna rekrytering vilket innebär att befattningen kan tillsättas före utgången av jobbannonsen. Om du känner dig säker på att du matchar den ovan beskrivna profilen – skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.