Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Tekniker med inriktning finmekanik

Location
Arboga, Sweden
Contact
Jens Fredensborg
Micael Ackhammar
Closing date
11 November 2020 Apply for this job!

Vill du arbeta med intressant teknik inom områdena optik och elektro-optik? Då kan du vara den vi söker till Optronikcentrum i Arboga.

Din roll

Som tekniker med inriktning mot finmekanik i gruppen ”Production Sensor” kommer du att arbeta med flertalet soldatburna sensorsystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer vara att felsöka, reparera, underhålla och testa försvarsmaktens olika optronik-system. Det är i huvudsak underhåll av soldatburna enheter inom klassisk-optik och elektro-optik (kikare, kikarsikten, bildförstärkare, rödpunktssikten, mörkerriktmedel etc).

Din Profil

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och har god problemlösningsförmåga, kan arbeta självständigt men trivs även i grupp. 

För att trivas och lyckas i rollen arbetar du systematiskt och noggrant och ser positivt på att få arbeta med händerna. Du behöver på egen hand själv kunna planera och styra över dina tilldelade arbetsuppgifter.

Viss del av arbetet kommer att ske ute hos kund på förband, vilket gör att det är ett krav att man minst ett par gånger om året kan ligga ute på jobb i en till två veckor, dessa tillfällen är dock alltid planerade i god tid innan.
Vi ser gärna att du som person är öppen, utåtriktad och relationsbyggande.

Kvalifikationer:

  • Gymnasieutbildning med en inriktning mot teknik eller relevant erfarenhet från arbetslivet.
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska
     

Meriterande:

  • Erfarenhet från arbete med mätteknik
  • Erfarenhet från arbete med felsökning
  • Kunskap eller intresse av Laser, IR-teknik och optik
     

Vi använder fortlöpande urval för denna rekrytering vilket innebär att befattningen kan tillsättas före utgången av jobbannonsen. Om du känner dig säker på att du matchar den ovan beskrivna profilen – skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Vad du blir en del av

Du kommer bli en del av gruppen Production Sensor som idag består av 21 medarbetare i olika roller som tekniker, underhållsingenjörer och systemingenjörer. Vi arbetar med underhåll och teknisk support av elektro-optik och sensorer genom hela livscykeln. Våra kunder är framförallt Försvarsmakten och Försvarets materielverk (FMV). Vi arbetar med en stor variation av sensorer och system från soldatburna till sensorer lokaliserade på stridsvagnar och Jas 39 Gripen. Gruppen “Production Sensor” tillhör Business Area Support & Services

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.


Läs mera om oss här