Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Tekniker till Väderradar

Location
Arboga, Sweden
Closing date
6 February 2022
Apply for this job!

Vill du vara med i vårt team som underhåller Sveriges Väderradar system?

Du kommer jobba med systemsupport för de Väderradaranläggningar vi opererar idag. Det innebär teoretiskt samt praktiskt på systemen ute på siterna från Karlskrona i söder till Kiruna i norr. Att jobba med leverantörens program (som du får utbildning på hos oss och leverantören i USA).Du kommer främst  jobba med systemet/felsöka/göra underhåll samt jobba med ständiga förbättringar av systemet.

Din roll

Arbetsuppgifter:

  • Arbeta som systemtekniker inom produktområdet Väderradar.
  • Arbeta med produktens alla faser, anskaffning, drift  och avveckling.
  • Huvudfokus är på driftsfasen i form av förebyggande underhåll samt dokumentation.
  • Vara/bli systemexpert och stötta systemens ägare och nyttjare. Kontaktytor finns bl a mot SMHI, FMV, Försvarsmakten.

Främsta kontaktytan är med kollegorna på egna avdelningen, Sensor Services, men även informationsutbyte med andra personer med liknande roller inom företaget.

Placeringsort initialt i Arboga men andra lösningar kan diskuteras. Resor förekommer, mest inom Sverige.

Observera att en del av uppgifterna kan ske i installationer som innebär mastarbete.

Din profil


Du är en utbildad tekniker med arbetslivserfarenhet inom teknikområdet. För att trivas hos oss bör du vara självgående, ha lätt att samarbeta med andra och vara flexibel. Självständigt kunna identifiera, formulera och hantera frågeställningar samt analysera, utvärdera och föreslå tekniska lösningar inom området.

Du har:
- Körkort B.
- Kommunicera på Svenska och Engelska, i både tal och skrift.

Meriterande:
- Jobbat med  förbyggande underhåll eller reparationer.
- Felsökning gällande elektronik/teleteknik, mätteknik.
- Linux, Windows.
- Försvarsmaktens produkter, regler och processer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det, i förekommande fall, finnas krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

På avdelning Sensor Services är vi ett engagerat gäng medarbetare som arbetar med många olika och varierande arbetsuppgifter. Det är alltifrån verkstadsnära arbeten, genomförande av tekniska utredningar, underhålls- och modifieringsarbete på radaranläggningar runtom i landet samt ett nära samarbete med kund i olika tekniska och affärsmässiga frågor. Vi är nu i behov av att anställa en tekniker.

Din blivande avdelning, Sensor Services, är specialiserad på att ge support och underhålla markbaserade radarsystem så som spaningsradar, landningsradar och väderradar. Arbetet sker i en nära dialog och samarbete med kunderna. Avdelningen består idag av ett 40-tal medarbetare i Arboga med stor blandning av kompetenser.

För person med vilja och driv finns möjlighet att utvecklas, dels på avdelningen, men även inom övriga Saab, då vi tror det är bra och utvecklande att ges möjlighet till byte av arbetsuppgifter internt.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.
 

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.