Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Tekniker/Mekaniker till Sikorsky UH-60 Blackhawk (HKP 16) och Agusta 109 LUHS (HKP 15)

Location
Linköping, Sweden
Closing date
17 October 2021
Apply for this job!

Känner du dig redo för nya utmaningar och har ett intresse för flygunderhåll, då har vi tjänsten för dig!

Din framtida utmaning

Saab utökar sin verksamhet inom helikopterunderhåll och söker nu ett antal nya medarbetare till vårt team på Malmen/Linköping. Avdelning Support Solution är en verksamhet som präglas av många helhetsåtaganden gentemot våra civila och militära kunder inom flyg- och helikopterbranschen runt om i Sverige och Norden.

Vi söker Tekniker/Mekaniker som vill jobba både på HKP 15 och HKP 16 där behovet är störst för tillfället. I rollen som mekaniker kommer du att vara en del i ett team som består av andra mekaniker och ansvariga tekniker. Du kommer i huvudsak att jobba med base underhåll på Agusta 109 LUHS (HKP 15) och Sikorsky UH-60 Blackhawk. Felsökning och avhjälpande underhåll kommer också att vara en del av din vardag.
 

Den du är idag

Du behöver kunna arbeta självständigt, vilket innebär att du är flexibel och kan ta egna initiativ när det är nödvändigt. Du kommer att arbeta både enskilt och som en del av ett team. Därför är det viktigt att du har förmågan att kunna skapa och underhålla goda relationer både med kund och medarbetare.

Ditt dagliga arbete kommer att utföras med personligt ansvar och med hjälp av regler, instruktioner och rutiner likväl som med hjälp av kollegor.


Du behöver vara noggrann som person med förmågan att utföra arbetet med rätt kvalitet med siktet inställt på leveranstider. Du behöver vara flexibel och kunna arbeta både med praktiska och teoretiska uppgifter inom kontraktet.
 

Krav

  • Mekaniker utbildning med godkänt betyg från EASA Part 147 skola
  • Minst 2-3 års arbetslivserfarenhet inom flyg- eller helikopterteknik
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
     

Meriterande

  • B-körkort
  • Godkänd flygteknikerutbildning Cor B1.3
     

Vad du blir en del av

Avdelningen Support Solution består i dag av ca 250 medarbetare men behöver bli fler. Vi finns i Linköping (Tannefors/Malmen), Nyköping, Ljungbyhed, Östersund och Stavanger. Vi har en bred verksamhet både avseende civilt och militärt flygunderhåll på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar. Sektionen Military Rotorwing som Du blir en del av, ingår i Support Solution och består i dagsläget av ca 40 personer och ska öka sina åtaganden.


Saab är en stor arbetsgivare i Linköping som kan erbjuda många möjligheter att utvecklas inom såväl civila som militära verksamheter. Våra kunder finns i stora delar av världen.

Vi erbjuder all vår personal anställningstrygghet och respekterar våra anställdas behov av balans mellan arbete och fritid. Vi tar hand om vår personal, värdesätter lojalitet och att Du kan stå bakom vår värdegrund och våra ledord - förtroende, kunskap, vilja.
 

Vi arbetar med löpande urval och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Sista ansökningsdatum är 2021-10-17.