Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Teknikinformatör för Gripens underhållsplan

Linköping, Sweden
Closing date: 24 March 2023

Vill du vara med och producera Gripens viktiga underhållsplaner?

Din framtida utmaning

Underhållsplaner är basen för planering och utförande av preventivt flygplansunderhåll. Tack vare underhållsplanen får flygvapnen den effektivaste användningen av flygplanen ur taktisk, teknisk och ekonomisk synvinkel. Underhållsplanerna produceras utgående från ett antal tekniska underlag.

Vi söker en teknikinformatör som i samarbete med kollegor kan producera underhållsplanen för Gripen C/D.

Den du är idag

Produktionen av underhållsplan kräver att du har goda kunskaper om flygplanets funktioner och om hur effektivt underhåll, Integrated Logistics Support (ILS), bedrivs. Specialistkunskaper kommer du att få på Saab, men vi ser mycket gärna att du har goda förkunskaper, exempelvis som civilingenjör eller högskoleingenjör inom det flygtekniska området eller från arbetslivserfarenheter inom området.

Du är noggrann och analytiskt lagd. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska. Du trivs i en roll där du får ta ansvar och driva dina arbetsuppgifter framåt, ta initiativ och etablera goda kontakter med kollegor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Avdelning Support Solution Design består av ca 100 medarbetare. Vi producerar teknikinformation, underhållsberedning, utbildningsmaterial och illustrationer till både Saab-produkter och andra leverantörers produkter.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.