Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Teknikledare med fokus på Belysning och Elkraft

Linköping, Sweden
Closing date: 3 January 2023

Vi söker Systemingenjörer inom Elkraft och Belysning för nya utmanande uppdrag. Inom Special Mission Aircraft & Regional Aircraft erbjuder vi möjlighet till personlig utveckling genom arbete i våra tvärfunktionella team.


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Elkraft/Belysning, en del av Vehicle Systems (Grundflygplansystem) som tillsammans med Avionics, Systems Installation och Structural Engineering ingår i Special Mission & Regional Aircraft (SMRA). SMRAs verksamhet syftar till att etablera och stödja kundens förmåga att driva och underhålla våra plattformar GlobalEye, S2000AEW&C, S340AEW&C, S340/2000 samt SK60. SMRA består av ca 230 medarbetare varav Vehicle Systems består av ca 15 medarbetare.

Vehicle Systems ansvarar för utveckling och support av grundflygplanssystem såsom luft/kyl- elkraft-, bränsle- och motorsystem till Special Mission and Regional Aircraft. Vi är i en spännande tillväxtfas och behöver nu förstärkning inom våra teknikområden Elkraftsystem och Belysning.

Placeringsort är Linköping.

Din framtida utmaning

Som en av del av oss kommer du att medverka på flera sätt i hela kedjan av utvecklingsprocessen, från tidiga definitionsfaser, konceptstudier, via kravställning, design och slutligen verifiering och validering. Du kommer ha kontaktytor med många olika avdelningar och teknikområden inom Saab samt med externa underleverantörer och kunder.


Den du är idag

För att trivas hos oss är du en nyfiken person som inspireras av tekniskt avancerade projekt och som kan leverera lösningar som svarar mot höga krav. Du är ingenjör med inriktning mot elkraft/elektronikdesign eller motsvarande med några års arbetslivserfarenhet.

För oss är de personliga egenskaperna viktiga och vi tror att du är engagerad, har lätt för att samarbeta och är öppen för förändringar i det dagliga arbetet. För att lyckas i din roll behöver du också kunna bygga relationer. Du bidrar även till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla, något som vi värdesätter högt. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver information och tycker det är stimulerande att hjälpa andra att nå vårt gemensamma mål. Likaså ser vi att du kan arbeta mer självständigt för att kunna lösa dina arbetsuppgifter när så krävs.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

All dokumentation och många kontakter i det dagliga arbetet sker på engelska, så du behöver behärska engelska i både tal och skrift.

Sista ansökningsdag är 2023-01-03

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.