Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Teknisk bokföring/Underhållsberedning

Linköping, Sweden
Closing date: 2 March 2023

Vi söker nu en medarbetare inom området teknisk bokföring och underhållsberedare till avdelningen Flygprov och verifiering. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din framtida utmaning

Sektionen för planering och beredning  ansvarar för teknisk bokföring och underhållsberedning och är en del av Flygprovs område för flygunderhåll.

Arbetsuppgifterna består främst av att bevaka och beordra ut förebyggande underhåll och teknisk order till verkstaden samt att bereda och beordra ut modifieringar av flygplanen. Arbetsuppgifterna består även av att skapa åtgärdslistor med kommande underhåll till verkstaden, verifiera och registrera utförda underhållsåtgärder samt arkivering av flygplandokumentation och tillse att data och information uppdateras i våra underhållssystem.

Din profil

Som person arbetar du strukturerat med hög kvalitetsmedvetenhet. Arbetet innebär flera kontaktytor och vi ser därför att du har hög samarbetsförmåga och att du har lätt för att kommunicera med andra men också har förmågan att arbeta självständigt. Att vara en god problemlösare med analytisk förmåga är också kvaliteter som är fördelaktiga i denna roll.

Vi söker dig som har kunskap inom uppföljningssystem för flygunderhåll och det är meriterande med tidigare erfarenhet av systemet FENIX. Meriterande för tjänsten är också tidigare erfarenhet avseende JAS39 och arbete med underhållsplaner. Du behärskar såväl svenska som engelska flytande i tal och skrift samt har kunskap i teknisk engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelningen Flygprov ansvarar för planering, genomförande och rapportering av mark- och flygprov i grundflygplanriggar och provflygplan. Avdelningen består av sju olika områden varav ett benämns Flight Test Aviation Maintenance. Området ansvarar för planering och genomförande av flygunderhåll på provflygplan, serieflygplan, basmaterial och flygsäkerhetsmateriel. Området består av ca 50 personer varav lite mer än hälften arbetar som flygtekniker inom hangarverksamheten och övriga inom planering- och beredning respektive teknik och luftvärdighet.

Området bidrar och deltar i kampanjverksamheter både inom och utanför Sverige. Vi har också tätt samarbete med våra kollegor på Gripen Flight Test Center i Brasilien, GFTC.

Vi jobbar med stort fokus på kvalitet och leverans och att vidmakthålla en säker och attraktiv arbetsplats där våra medarbetare trivs och utvecklas.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.