Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Teknisk granskare– brinner du för precision och kvalitet?

Karlskoga, Sweden
Closing date: 11 June 2023

Vi på Mekanikavdelningen i Karlskoga vill förstärka vårt team med en teknisk granskare! Därför söker vi nu dig som är noggrann och teknikintresserad med vetskapen om att allt som designas måste kunna tillverkas och kontrolleras mot våra tekniska underlag.

Sektionen du blir del av ingår i mekanikavdelning inom utveckling på Saab Dynamics. Sektionen arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård, främst mot våra produkter inom missilsystem och understödsvapen.

Din roll

Din huvudsakliga uppgift som teknisk granskare blir att säkerställa att våra tekniska underlag håller rätt nivå och följer gällande standarder. Du blir en del av ett team på fem personer som tillsammans säkerställer rätt kvalité på underlag som kommer från hela mekanikavdelningen. CAD-programmet 3DExperince är ett verktyg som våra konstruktörer arbetar i. Ett verktyg som underlättar även i din roll.

Naturligt för rollen är att ha tät kontakt och dialog med konstruktörer under designfasen då underlaget tas fram. Du kommer finnas tillgänglig som tekniskt bollplank och stöd under designfasernas olika steg från prototyptillverkning av ny design till justeringar i befintligt underlag.  

Din profil

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och en riktig lagspelare som vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du har erfarenhet av ritningsläsning med goda kunskaper inom geometriska produktspecifikationer (GPS) och gällande standarder inom ISO. Du är nyfiken och tycker det är roligt att jobba med komplexa tekniska produkter, ibland i högt tempo. Du tycker om att lära dig nya saker och tar ansvar för din egen personliga utveckling.

Önskvärda kvalifikationer:

  • Teknisk utbildning – gärna från högskola eller universitet

  • Vana av CAD/CAM-arbete

  • Erfarenhet av produktutveckling

  • Kommunicerar väl i tal och skrift

  • God datorvana

  • Tidigare roll inom tillverkning, exempelvis skärande bearbetning, erfarenhet som mätingenjör/mättekniker samt kunskap via arbete med kvalitetskontroll.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.