Skip to content Go to main navigation Go to language selector
customer-service.jpg

Teknisk handläggare fordonssystem

Östersund, Sweden
Closing date: 11 October 2022

Vill du ha möjlighet att kombinera arbete med friluftsliv? Vi söker nu en teknisk handläggare/uppdragsledare för Försvarsmaktens fordons- och markmateriel med inriktning mot Hjulfordon, Stridsfordon eller Bandvagn. För dig som väljer att bosätta dig i Åre finns möjlighet att arbeta nära skidbacken.

Din roll

Din roll kommer att vara att genomföra konsultuppdrag inom teknikområdet omfattande bl.a. system engineering, utredningar, analyser, systemdesign, mm. Du kommer även att delta i/leda projekt och uppdrag inom ramen för verksamhetsområdet. Tjänsteresor förekommer och du kommer tidvis utföra arbete på annan ort än hemorten under kortare eller längre tid. Även utlandsuppdrag förekommer i tjänsten.

Din profil

Vem är du:

  • Du har en öppen och ärlig attityd
  • Är problemlösande och serviceinriktad
  • Har teknisk utbildning på lägst gymnasienivå
  • Har erfarenhet av ingenjörsarbete inom fordonsområdet
  • Förstår, talar och skriver engelska
  • Har god förmåga att uttryck dig i tal och skrift på svenska
  • Har lägst B-körkort

Det är meriterande om du har arbetat som fordons-/vapentekniker inom Försvarsmakten

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med erfarna tekniker, inom området och inom sektionen finns flera grupper som arbetar med olika materielområden. Vår kund är i huvudsak Försvarets Materielverk som upphandlar och stödjer den Svenska Försvarsmakten med teknisk expertis i olika materielfrågor. Placeringsort enligt överenskommelse, men för dig som väljer att bosätta dig i attraktiva Åre kan vi erbjuda en arbetsplats på Saabs satellitkontor i Åre by.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Läs mer om oss här