Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Teknisk Inköpskoordinator

Karlskrona, Sweden
Closing date: 3 December 2023

Teknisk Inköpskoordinator

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. Om du strävar efter att hjälpa till att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande teammiljö, har Saab de perfekta förutsättningarna för dig att växa.

Nu söker vi en tekniskt intresserad person som vill arbeta i en upphandlingsorganisation där du som person har en stor frihet och möjlighet att driva organisationen framåt.

Din roll

I denna roll kommer du att tillhöra ett team som har en samverkande roll mellan konstruktörer inom Design & Engineering, projektledare inom Produktion och inköpare inom Sourcing & Supply. Du kommer att medverka i förberedelserna för upphandling av varor och tjänster, främst för vidmakthållande av Marinens ytfartyg och ubåtar.

Du kommer att samarbeta med projektledare, konstruktörer och inköpare inom vidmakthållandeprojekten där du stöttar med tekniska data kring de komponenter vi köper in. Du kommer även att arbeta övergripande i projekten med att analysera data och upprätthålla artikeldata i såväl affärssystem som i andra programvaror.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att:

 • Hantera förfrågningar i samarbete med inköpare för att inleda upphandlingar av standardkomponenter och tjänster i vidmakthållandeprojekt.
 • Underhåll av materialkatalogen i affärssystemet och se till att inköpsartiklar är tillgängliga i materialkatalogen.  Att i samråd med konstruktörer skapa nya inköpsartiklar efterhand som nya behov uppstår.
 • Övervaka behovet av standardkomponenter och sammanföra volymprognoser för projektinköpare. Stötta projektinköparna med information kring vad som behöver köpas in och i vilken mängd. Uppdatera och övervaka de tekniska verktygen och de affärssystem vi använder oss av för att få en fullständig bild av vad som behövs och när.
 • Hantera beställningar på material eller tjänster som är baserade på Saab Kockums krav, se till att de uppfyller gällande standarder och att inköpsartiklarna finns tillgängliga på marknaden

Din profil

För att lyckas i denna roll behöver du kunna hantera ett högt arbetsflöde, samt att kunna planera ditt eget arbete. Du behöver ha lätt för sociala kontakter och vara samarbetsvillig då du samverkar med många andra. Att du är serviceinriktad och noggrann är andra personliga egenskaper som kommer bidra till din framgång i denna roll.

Krav

 • Obehindrad svenska och engelska i tal och skrift
 • Några års relevant erfarenhet från tillverkningsindustrin
 • Kunskap och/eller erfarenhet från konstruktion eller inköpsarbete
 • Erfarenhet av att jobba i affärssystem, gärna inom inköpsarbete
 • Goda kunskaper i Office-program

Meriterande

 • Kunskap om materialstandarder och/eller komponentstandarder
 • Kunskap om leverantörsmarknaden och något produktsortiment
 • Analytisk förmåga
 • Erfarenhet från arbete i Aveva ERM
 • Saab Kockums standarder

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab Kockums tillverkar och underhåller ytfartyg och ubåtar främst för den svenska Marinen. Vårt team tillhör Sourcing & Supply och består av tekniska inköpskoordinatorer som arbetar nära tillsammans. Tillsammans har vi kunskap om material och tillverkningsstandarder och hur komponenter tillverkas. Därav kan vi bistå både konstruktörer och inköpare i arbetet med att köpa in såväl materiel som tjänster till våra projekt. Våra teammedlemmar finns i både Karlskrona och Malmö.

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Du är också välkommen att kontakta rekryterande chef: Lars Wessel, lars.wessel@saabgroup.com

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.