Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Teknisk koordinator

Karlskoga, Sweden
Closing date: 4 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Saab Dynamics produktionsenhet står inför många intressanta utmaningar. Samtidigt som man genomför flertalet kapacitetshöjande åtgärder så satsar man långsiktigt på utveckling genom bl.a. digitalisering och automatisering.

Tjänsten är förlagd till den produktionstekniska avdelningen hos Saab Dynamics produktionsenhet i Karlskoga. Avdelningen består av fem sektioner och ansvarar för test och monteringsberedning, prototyp- och maskinverkstad, verktygskonstruktion, underhåll och fastighetsteknik. Sektionen Testberedning består idag av ca 15 tekniker och ingenjörer som ansvarar för kravställning, testmetoder, utveckling och underhåll av testapplikationer.

Din roll

Nu letar vi efter någon som koordinerar alla tekniska aktiviteter som behövs för att kunna initiera och övervaka utveckling genom utlägg till godkänd leverantör.

Arbetet innefattar även att:

  • samla in de tekniska kraven för produkten

  • sammanställa teknisk information för att kunna lägga ut beställningar

  • säkerställa att tekniskt underlag är tillräckligt bra för offertförfrågan

  • koordinerar arbete att säkerställa att underlag är enligt bestämd nivå

  • koordinera och utvärdera offerter

  • samordna med inköp för offertgranskning och val av leverantör

  • övervaka aktiviteter

  • säkerställa att kvalitet och funktion motsvarar ställda krav

  • säkerställa rätt status av färdig produkt

Du kommer även att vara ansvarig för diverse olika aktiviteter såsom att sammanställa teknisk strategi, utvärdera tekniska aspekter, slutföra och lagra dokumentation och förbereda tekniska offertunderlag m.m

Din profil

Som person behöver du ha ett brinnande intresse för teknik och att utveckla verksamhet. Det är mycket meriterande om du har arbetat med testutveckling.

Du är en nyfiken initiativrik och självgående person som gillar att ha många bollar i luften. Du är duktig på att strukturera ditt arbete och det ger dig en bra grund att planera såväl i närtid som mot en längre horisont. Vi ser att du som person har lätt för att skapa relationer och är tydlig i din kommunikation. I förbättringsarbetet besitter du hög integritet med mod att utmana och ifrågasätta nuvarande arbetssätt.

Vi är nyfikna på att veta mer om dig så tveka inte att skicka in en ansökan! Observera att annonsen kommer att vara publicerad under sommaren och vi kommer att påbörja urvalsarbetet under vecka 32. Ingen återkoppling kommer att ske innan dess.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här