Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Teknisk MRB till Gripen

Linköping, Sweden
Closing date: 22 March 2023

Din framtida utmaning

Nu söker vi medarbetare till vårt MRB-team inom mekanisk installation och El-installation. Du kommer att vara en viktig del av en sektion som arbetar med geometrisäkring, mätteknik och teknisk MRB. Arbetet inom sektionen kan fungera som en stabil och bra plattform för att du som medarbetare kan utveckla kompetens i gränssnittet mellan konstruktion och produktion.

MRB är den funktion som hanterar, bedömer, godkänner och dokumenterar åtgärder som utförs på avvikelser i produktion. Teamet består av personal från utveckling, kvalitet och produktionsteknik. Primär uppgift och ansvar är att vara tillgänglig för produktion under företrädesvis dagtid och då tillhandahålla tekniskt produktionsstöd på produktionsrelaterade avvikelser. Detta sker företrädesvis på plats i Linköping.

Under perioder då förmågelyft på operativa flygplan hos SAAB och/eller slutkund sker eller vid ev. uppkomna skador i tjänst kan resor till annan ort att vara aktuell. Ytterligare ansvarsområden kan komma att inkludera verkstadsstöd för produktionsavsnitt i länder där produktion av våra produkter pågår.

Du kommer som MRB-ingenjör ha ett tätt samarbete med angränsande kompetensområden som konstruktion, hållfasthet, kvalitet, produktionsteknik och produktion. God kommunikation, sammanhållning och trivsel är nyckelfaktorer för ett framgångsrikt samarbete i samtliga av våra projekt.

Den du är idag

Som person bör vara drivande och innovativ i ditt arbete och ha ett stort intresse av att lära dig verksamheten. Du har en god kommunikationsförmåga och ser det som självklart att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp.

Vi söker dig som med tidigare erfarenhet av konstruktion, gärna inom Mek- och El-installation, alternativt lång erfarenhet från konstruktion, hållfasthetsarbete, produktionsteknik och/eller verkstadsarbete.

Har du också erfarenheter av följande är det meriterande:

  • Arbete i Catia V5
  • Arbete i IFS ERP.
  • Systeminstallation/El-installation i Gripen eller liknande
  • Strukturhållfasthetsberäkningar
  • Produktionsteknik
  • Skadeutredningar

Engelska är koncernspråk och bör därför behärskas väl, både muntligt och skriftligt. Resor kan förekomma, inom samt utanför Sverige.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så skicka in din ansökan så snart som möjligt - innehållande CV och personligt brev. Varmt välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.