Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Teknisk projektingenjör inom strömförsörjning

Location
Östersund, Sweden
Closing date
15 June 2021
Apply for this job!

Letar du efter ett spännande och omväxlande arbete där du dessutom har roligt på jobbet? Då tror vi att tjänsten som teknisk projektingenjör inom strömförsörjning är för dig!

Din roll

Sektionen Field Support levererar ett brett utbud av tjänster och produkter främst inom områdena Power Systems, Camp facilities, Airfield Services och Road Weather Information System (RWIS).

Teamet inom Power Systems levererar tekniskt stöd till Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarsmakten (FM) genom hela livscykeln för såväl elektriska produkter som elektriska anläggningar.

Som projektingenjör inom Power Systems blir du en del av ett kompetent team som levererar  allt ifrån konsulttjänster till kundanpassade produkter för att skapa värde för våra kunder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av men är inte begränsande till

 • Medverka vid framtagning och granskning av tekniska dokument och kravspecifikationer
 • Felsökning, felavhjälpning och framtagning av lösningsförslag för elektriska anläggningar och produkter
 • Kravhantering och verifiering av kravuppfyllnad
 • Upprätta och vårda artikel- och underhållsdata till FM/FMV stödsystem
 • Att, tillsammans med teamet, leverera tekniskt stöd inom teknikområdet strömförsörjning till våra kunder

Tjänsteresor inom landet och i vissa fall utomlands förekommer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Din profil

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och har god problemlösningsförmåga, kan arbeta självständigt men trivs även i grupp. 

För att trivas och lyckas i rollen arbetar du systematiskt och noggrant. Du ser positivt på att få arbeta både praktiskt och analytiskt. Du behöver på egen hand kunna planera och styra över vardagen och ibland även inta ledande och pådrivande roller i våra ärenden och uppdrag.

Vi ser gärna att du som person är öppen, utåtriktad och relationsbyggande.

Kvalifikationer

 • Lägst gymnasiekompetens, gärna med el/tele/teknisk inriktning eller relevant kunskap inhämtad ifrån arbetslivet
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
 • Van att arbete i MS Office (Word, Excel, Power Point och Outlook)
 • Körkort lägst klass B

Meriterande

 • Erfarenhet från verksamhet avseende tekniska tjänster relaterade till elektriska anläggningar och elektriska produkter
 • Erfarenhet från systemlösningar inom fast- och mobil strömförsörjning
 • Kunskap om eller erfarenhet av Försvarsmaktens underhållskoncept och konfigurationsstyrning
 • Erfarenhet från Försvarsmaktens integrationsprodukter inom teknikområdena generering, omvandling, distribution, belysning och lagring
 • Tidigare arbete inom Försvarsmakten eller FMV

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Inom affärsenheten Communication & Tactical Solutions (CTS) brinner vi för att göra bra affärer. Våra chefer och ledare kan kombinera ett utpräglat affärsmannaskap med ett gott ledarskap för uthållig och långsiktig framgång. Kommunikation och samarbete är viktiga ledord i vår kultur. Vi har en spännande utveckling framför oss, med en klar tillväxtstrategi för hela affärsenheten.

Affärsenheten CTS  har som ambition att utveckla de ingående verksamheterna och skapa tillväxt, framförallt genom att anpassa våra erbjudanden till en internationell och nationell marknad. Vi erbjuder våra tjänster till både militära och civila kunder och har i dagsläget verksamhet i Sverige, huvudsakligen i Arboga, Linköping, Växjö, Halmstad, Karlskrona och Östersund samt i Sönderborg, Danmark. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.