Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Teknisk projektingenjör inom strömförsörjning

Location
Arboga, Sweden
Closing date
22 May 2022
Apply for this job!

Letar du efter ett spännande och omväxlande arbete där du dessutom har roligt på jobbet? Då tror vi att tjänsten som teknisk projektingenjör inom strömförsörjning hos oss i Östersund/Arboga är något för dig!

Din roll

Sektionen Field Support levererar ett brett utbud av tjänster och produkter främst inom områdena Power Systems, Camp facilities, Airfield Services och Road Weather Information System (RWIS). Teamet inom Power Systems levererar tekniskt stöd till Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarsmakten (FM) genom hela livscykeln för såväl elektriska produkter som elektriska anläggningar.

Som projektingenjör inom Power Systems blir du en del av ett kompetent team som levererar  allt ifrån konsulttjänster till kundanpassade produkter för att skapa värde för våra kunder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av men är inte begränsande till

 • Medverka vid framtagning och granskning av tekniska dokument och kravspecifikationer
 • Felsökning, felavhjälpning och framtagning av lösningsförslag för elektriska anläggningar och produkter
 • Kravhantering och verifiering av kravuppfyllnad
 • Upprätta och vårda artikel- och underhållsdata till FM/FMV stödsystem
 • Att, tillsammans med teamet, leverera tekniskt stöd inom teknikområdet strömförsörjning till våra kunder


Tjänsteresor inom landet och i vissa fall utomlands förekommer. Placeringsort är antingen Östersund eller Arboga eftersom vi har kontor i båda städerna.

Din profil

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och har god problemlösningsförmåga, kan arbeta självständigt men trivs även i grupp. 

För att trivas och lyckas i rollen arbetar du systematiskt och noggrant. Du ser positivt på att få arbeta både praktiskt och analytiskt. Du behöver på egen hand kunna planera och styra över vardagen och ibland även inta ledande och pådrivande roller i våra ärenden och uppdrag. Vi ser gärna att du som person är öppen, utåtriktad och relationsbyggande.
 

Kvalifikationer

 • Lägst gymnasiekompetens inom el-/tele-/teknisk inriktning eller relevant kompetens inhämtad ifrån arbetslivet
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
 • God datorvana i MS Office (Word, Excel, Power Point och Outlook)
 • Körkort lägst klass B
   

Meriterande

 • Erfarenhet från verksamhet avseende tekniska tjänster relaterade till elektriska anläggningar och elektriska produkter såsom reservkraft och avbrottsfri kraft
 • Erfarenhet från systemlösningar inom fast- och mobil strömförsörjning
 • Kunskap om eller erfarenhet av Försvarsmaktens underhållskoncept och konfigurationsstyrning
 • Erfarenhet från Försvarsmaktens integrationsprodukter inom teknikområdena generering, omvandling, distribution och energilagring
 • Tidigare arbete inom Försvarsmakten eller FMV

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, välkommen in med din ansökan.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

På avdelningen Infrastructure and Land Systems i Östersund blir du del av en verksamhet som främst levererar tjänster men även större systemintegrationer samt projekt både nationellt och internationellt. Avdelningen tillverkning av olika produkter samt en verkstad som underhåller bland annat fordon. Vi är ca 120 medarbetare som består av verkstadspersonal, ingenjörer, projektledare m.m.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.