Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Teknisk projektledare – Saab AB Affärsområde Surveillance

Arboga, Sweden
Closing date: 14 October 2023

Vi söker nu Tekniska Projektledare som vill komma och jobba tillsammans med oss inom Communications på Saab i Arboga. Vill du få chansen att vara en del av arbetet med integration av världens främsta system, på alla tre domänerna: luft, mark och sjö? Vill du agera i såväl leveransprojekt som produktprojekt? Ser du detta som lockande är du varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Din roll

Den Tekniska projektledaren har det övergripande tekniska ansvaret för att projektet levererar kravställt resultat inom budget. Den tekniska projektledaren ansvarar för och driver integration av system samt leder och planerar teknisk verksamhet, internt såväl som externt.

Att vara Teknisk Projektledare innebär bland annat:

 • Leda och säkerställa framdrift gällande det tekniska arbetet inom projekten
 • Ansvara för kund- och leverantörs kontakt för de tekniska aspekterna
 • Stödja Projektledaren med underlag vid kundkontakter
 • Övervaka projektaktiviteter och säkerställa projektets åtaganden och framdrift genom aktivt ledarskap
 • Koordinera och kravställa på interna tekniska funktioner, inklusive definition av själva scopet för projektet, tidsplan, budget samt resursbehov
 • Ha förmåga att redan från fasen Win Business kunna genomföra systemanalyser av prospect, ha tillräcklig teknisk förståelse för att skapa underlag till kalkylarbeten och även driva/leda designaktiviteter.

Din profil

 • Du är en person med gedigen erfarenhet av teknisk projektledning. Du har ingenjörsutbildning, gärna på mastersnivå, och har flera års erfarenhet av systemarbete. Du skall vilja att leda och arbeta i team och hitta effektiva lösningar samt även är öppen för att prova nytt. Till stöd finns Saabs Management system innehållande processer, rutiner, instruktioner osv. Som person skall du vara social, engagerad och kreativ person som inte backar för en utmaning.
 • Du ska ha en proaktiv inställning i ditt arbete dvs. aktivt navigera runt i organisationen och kommunicera med våra interna leverantörer för att lösa och förebygga problem och utmaningar.
 • Du skall vara stresstålig och kunna leverera resultat under pressade förhållanden.
 • Tjänsten inkluderar kommunikation i olika former, både internt och med kund vilket kräver goda kunskaper i svenska och engelska i skrift och tal. Du ska även vara affärsmässig såväl internt som vid kundkontakter.

Meriterande

 • Du har erfarenhet av arbete inom försvarsindustrin.
 • Du har kunskap och arbetslivserfarenhet med stöd av International Council on Systems Engineering (INCOSE).


Vi tillämpar löpande urval i denna tjänst så välkommen in med din ansökan, redan idag!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.