Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Teknisk Projektledare inom IT-infrastruktur

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 27 September 2023

På Saab delar vi ett uppdrag; att skydda och hålla människor och samhällen trygga. Om du vill vara med och bidra till att skapa och förnya, samtidigt som du har möjlighet att själv utvecklas i en teammiljö, då har Saab de perfekta förutsättningarna för dig att växa. Vi är stolta över vår vårdande miljö, där alla är olika, samtidigt som vi har samma mål – att hjälpa till att skydda människor

Vi söker nu en teknisk IT-projektledare (Byggledare) till vårt team. I din roll kommer du att leda implementering och leverans av IT-infrastruktur inom våra tekniska team.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda implementering av IT-infrastruktur som spänner över flera tekniska områden
 • Övervaka, rapportera och arbeta mot olika mål för implementering: så som budget, deadline- och kvalitetsmål
 • Hantera kommunikation och upprätthålla goda arbetsrelationer med intressenter
 • Rapportera status till ledning och kunder

Din profil

För att passa i rollen tror vi att du idag arbetar som projekt- eller programledare med fokus på infrastruktur och har ett stort intresse och förståelse för både hård- och mjukvara i komplexa miljöer. Du ska ha ett intresse av och vilja leverera säkra och kvalitativa lösningar och resultat. Du trivs i en föränderlig miljö och tvekar inte med att bidra i komplexa frågor. Vi ser att du är en driven ledare som brinner för teamwork; där du har god förmåga att stärka och inspirera dina tekniker genom att motivera dem och se till att de har vad som behövs för att lyckas i sitt arbete.

Vi söker någon:

 • Med stark ledarskapsförmåga

 • Med + 5 års erfarenhet av teknisk projektledning

 • Med tidigare erfarenhet av att arbetat tekniskt med infrastruktur

 • Med kunskap inom projektledningsprocesser

 • Med stark beslutsförmåga och skicklighet att anpassa sig till förändringar och nya krav

 • Med god social- och kommunikationsförmåga

 • Som talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för IT-drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer. Verksamheten präglas av systematisk drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.

Saab erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de tjänster och produkter som efterfrågas för att ge skydd till människor och samhälle. Du kan bidra till det genom att vara med och skapa smartare IT-lösningar som stödjer alla Saabs verksamhetsområden inom flyg, sjöfart och landbaserade system. Säkerhet och säkerhetsmedvetenhet är en del av vårt DNA och genomsyrar allt vi gör. Saab är ett företag som från ett teknik- och säkerhetsperspektiv ligger i framkant. Hos oss kommer du kunna göra skillnad på riktigt. Din insats räknas för att bygga ett tryggt samhälle både för dagens och morgondagens medborgare.

Med hjälp av sina 19 000 begåvade människor tänjer Saab ständigt på teknikens gränser för att skapa en säkrare, mer hållbar och rättvis värld.

Observera att detta är en löpande rekryteringsprocess och att tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsens sista ansökningsdag

Observera att du kan skicka din ansökan till oss på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.