Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Teknisk projektledare till internationellt utvecklingsprojekt

Linköping, Sweden
Closing date: 29 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Vi söker en driven och engagerad kollega med bakgrund inom projektledning som är nyfiken att leda den spännande utvecklingen av framtida koncept och förmågor för nästa generations stridsfordon.

I den här rollen får du möjligheten att leda representanter från en grupp internationella försvarsindustriföretag att tillsammans hitta lösningar på de behov europeiska försvarsmakter har identifierat. Vi ser att en betydande del av arbetet blir att koordinera projektmedlemmarna i rätt riktning, följa upp och återrapportera resultatet till uppdragsgivaren samt givetvis bevaka och utveckla STEAB intressen inom området.

I dagsläget är ett sådant projekt godkänt och väntar på att startas upp under hösten. Vi har också inlett ansökningsprocessen för deltagande i ett andra projekt, då vi bedömer det finns mycket synergier emellan. Avsikten är att du även där kommer inta en liknande projektledarroll om vi kvalificeras.

Till ditt stöd kommer det finnas en intern styrgrupp som kommer stödja dig i ditt arbete för att välja inriktningar och ta beslut för båda projekten.

Vi bedömer att tyngdpunkten i arbetet kommer att ligga på att koordinera, administrera, tydliggöra förväntansbild och följa upp resultatet före djup teknisk kompentens inom området. Dock givetvis en fördel om man har övergripande tekniska kunskaper eller tidigare erfarenheter från den militära domänen som kan anses relevant.

Resor kommer att förekomma i rollen.

Din profil

Vi söker dig som jobbat några år som projektledare i lite komplexare projekt på lite högre systemnivå. Gärna med internationella erfarenheter.

Du är en god kommunikatör som kan förmedla mål och visioner och tränga igenom språkbarriärer.

Du känner stort engagemang för uppgiften och framförallt mot det mål det syftar.

Du har en teknisk grund eller kännedom om den militära domänen samt har en god social förmåga att vinna förtroende i projektteamet och kunna knyta kontakter även för framtida samarbetsmöjligheter internationellt.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad och gilla att navigera fram i komplexa ramverk och ta fram de handlingar som förväntas från uppdragsgivaren under projektens gång.

I rollen kommer du få möjligheten att resa en del för att knyta kontakter med de olika projektteamen i Europa, vilket vi hoppas du ser fram emot.

Tjänsten är placerad i Linköping, Malmslätt. Vi ser att du ha mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift i svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här