Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Teknisk projektledare/Systemingenjör till Electrical Systems Submarine

Malmö, Sweden
Closing date: 16 April 2023

Många vet inte om det. Men något av det hemligaste Sverige har håller på att konstrueras i Malmö & Karlskrona. Saab Kockums bygger just nu en av världens modernaste ubåtar och nu söker vi dig som är utbildad inom elkraft till vår sektion Electrical Systems Submarine!

Din roll

Som systemingenjör arbetar du med bland annat el-systemens hela livscykel från systemdesign/dimensionering, kravhantering, inköp och integration till driftsättning och uppdateringar.  Efter en grundlig onboarding kommer du succesivt, tillsammans med dina kollegor ansvara för elsystemen i våra ubåtar. Beroende på dina erfarenheter, kompetenser och önskemål kan vi bredda tjänsten inom sektionens ansvarsområden så att den passar dig.

Här får du möjligheten att arbeta i en roll med många och varierande kontaktytor eftersom du i denna roll kommer ha en hel del kontakt med både kunder och leverantörer.

Din profil

Vi letar efter dig som har initiativförmåga och drivkraft för att driva projekt i hamn. Vi tror att du är Civilingenjör eller högskoleingenjör inom elektroteknik eller har motsvarande erfarenhet. Du tycker det är roligt att arbeta med komplexa system och lösa de utmaningar som du ställs inför när man arbetar med en av världens mest moderna ubåtar. Detta innebär att behöver ha förmågan att prioritera och känna dig trygg med att fatta väl avvägda beslut. Du har en god kommunikationsförmåga i tal och skrift både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du dessutom har:

  • 3-5 års arbetslivserfarenhet inom el-området
  • Kunskap om Relux, DIALux el liknande program

De här positionerna kräver att du genomgår en säkerhetsprövning baserat på gällande föreskrifter kring/av säkerhetsskydd. För positioner som kräver säkerhetsprövning kan det även gälla ytterligare krav om medborgarskap.

Har du några frågor eller funderingar kontakta Johan Gunnarsson, +46 73 4184817 eller på mail.

Vad du blir en del av

Du kommer ingå i sektionen Electrical Systems Submarine och bli en del av vårt team av erfarna systemingenjörer där vi har ansvaret för de elektriska systemen ombord på våra ubåtar, som framdrivningssystem, generatorer, batterisystem, eldistribution, belysning och motorer med drivsystem. Vi ansvarar även för kablar och kabelgenomföringar som används ombord.

Vi är ett glatt gäng med mycket tålamod och har högt i tak och vi ser fram emot att få välkomna en ny kollega för att bidra till vår kultur där vi gärna delar med oss av kunskaper och erfarenheter. Vi värdesätter våra olikheter och skapar en trygg miljö där vi kan vara oss själva, hobbykeramiker, sångare, fotbollstränare eller yogi. När du börjar hos oss kommer du få en mentor för att du ska få den bästa möjliga starten hos oss utifrån var du befinner dig.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Läs mer om oss här