Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Teknisk support och vidmakthållande av RBS15

Linköping, Sweden
Closing date: 10 December 2022

Din roll

Sektionens ansvar är brett och just din roll blir en av de som jobbar med teknisk support för det befintliga RBS15-systemet, som vid det här laget har många år på nacken. SAAB har ett uppdrag att garantera systemets operativa tillgänglighet och där blir du en viktig person. Vi ser att mängden underhåll av systemet ökar pga dess ålder i kombination med ett ökat användande. Därför behöver vi förstärka sektionen med en person som arbetar med teknisk support och vidmakthållande.

Du kommer att:

 • Koordinera tekniska frågor inom utvecklingsorganisationen
 • Felsöka på klassisk elektronik vid kundernas produktionsplatser
 • Läsa och tolka äldre teknisk dokumentation
 • Bidra i arbetet med att hitta lösningar när reparationer krävs
 • Medverka vid och utföra schemalagt underhåll hos kund
 • Samarbeta med såväl de interna experterna som kundens verkstadspersonal och slutanvändare.

Din profil

Vi söker dig som har en mångårig arbetslivserfarenhet och som trivs med ett varierat arbete. Har du inte redan kunskaperna inom befintligt robotsystem 15 så lär du dig det hos oss.

För att vara framgångsrik i rollen behöver du:

 • ha en god allmän teknisk förståelse, akademisk examen är inget krav.
 • ha god kunskap om äldre elektronik
 • kunna läsa och tolka äldre teknisk dokumentation
 • vara noggrann och metodisk
 • vara en duktig felsökare och problemlösare
 • vara praktisk lagd
 • kunna driva dig själv och dina egna arbetsuppgifter
 • vara kommunikativ och ha en god samarbetsförmåga

I tjänsten ingår kortare resor till kundernas produktionsplatser runtom i Sverige.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Kontaktinformation

Har du frågor om rollen så kan du kontakta Elin Grentzelius, sektionschef.

Mail: elin.grentzelius@saabgroup.com

Telefon: 010-216 13 42

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.