Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Teknisk Systemadministratör

Arboga, Sweden
Closing date: 31 August 2022

Vill du jobba med underhållsutrustningar till Försvarsmaktens Helikoptrar och Flygplan så kan du vara den personen som vi söker!

Din Roll

Till Sektionen Avionics and Armament som idag är 24st anställda söker vi nu en Teknisk Systemadministratör som skall stötta och hjälpa oss med arbete i både våra egna och kundens datorsystem.

Du kommer att ha två huvudområden:

 • Vara ”Superuser” på vårat affärssystem IFS, du kommer att hjälpa ingenjörerna med att skapa upp artiklar i systemet, bygga artikelstrukturer och PDM-Strukturer i systemet samt stötta lagerpersonalen med lagerhanteringen i systemet. Du kommer att fungera som support och ett allmänt stöd till hela sektionen gällande affärssystemet. Du kommer även vara sektionens representant och deltagare i avdelningens Sherpagrupp som jobbar med att förbättra och utveckla användandet av vårat affärssystem IFS.
 • Vara en av avdelningens handläggare/kodifikatörer för Grund och förvaltningsdata. Det innebär att du kommer att jobba med Registrering och registervård av nya förnödenheter samt konfigurationsstyra satslistor i kundens (Försvarsmakten) system.


Din Profil

Vi söker Dig som är driven, har god initiativförmåga och som har ett intresse för teknik och affärssystem. Du skall vara noggrann och lägger stor vikt vid att uppfylla de kvalitetskrav som finns. Oavsett bakgrund behöver Du ha en förmåga och vilja att lära Dig nya saker. Du är en lagspelare som fungerar bra att arbeta både självständigt och i team.


Krav för tjänsten

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • God datorvana och vana att arbeta med Microsoft Office
 • Teknisk utbildning (eller motsvarande arbetslivserfarenhet)
 • Körkort kategori B
   

Meriterande

 • Erfarenhet av affärssystem (IFS affärssystem är extra meriterande)
 • Erfarenhet av att ha arbetat med förnödenhetsdata/artikeldata i något av Försvarsmaktens IT-system.
 • Erfarenhet från arbete med försvarsmakten eller FMV.
 • Erfarenhet av att jobba med lagerhantering i datorsystem.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad Du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.

Sektionen Avionics and Armament ingår i avdelningen Ground Support Equipment (GSE), och tillhör affärsområde Aeronautics inom Saab AB. Avdelningen arbetar främst med affärer riktade mot underhållssystemen för Försvarsmaktens flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer, vi har verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. Våra affärsuppdrag består av att utveckla och försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande- och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder, slutanvändare och operatörer.


Känns det här jobbet intressant? Tveka inte att söka redan idag. Vi använder oss av löpande rekrytering i den här processen. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Välkommen med din ansökan!

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.