Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Tekniska ledare

Göteborg, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som teknisk ledare övervakar du det tekniska arbetet inom ditt område genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys till design och verifiering av slutprodukten. De huvudsakliga ansvarsområdena för en teknisk chef idag inkluderar att genomföra systemstudier, specificera, analysera funktionalitet och prestanda hos våra sensorer och system. En del av jobbet kan också innebära att ta övergripande tekniskt ansvar för ett system, driva det tekniska arbetet i våra projekt och samarbeta med projektledare för att hantera kundrelationer.

För att fylla denna roll behöver du ha en teknisk bredd för att förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt med djup för att kommunicera hur systemet är tänkt att fungera med de som ansvarar för delsystem och konstruktion. I takt med att vårt arbetssätt rör sig mer mot agila metoder är det viktigt att du är intresserad av att forma och utveckla rollen för att passa detta arbetssätt.

Välkommen att delta i ett av våra projekt och dela med dig av dina kunskaper till både kollegor och kunder samtidigt som du lär dig av oss och våra produkter. Du kommer att samverka med olika teknikområden och dina kontakter inom företaget kommer att vara breda, vilket ger dig en kreativ miljö att växa och utvecklas mot det som passar dig bäst. Vi levererar våra produkter till kunder både i Sverige och internationellt.

Din profil

Den vi söker har en bakgrund som Civilingenjör, eller motsvarande högre akademisk examen inom teknik samt flera års relevant yrkeserfarenhet. Vi ser att du är en person som gillar att ta till sig nya saker och har en vilja att söka ny kunskap. Du är en person med driv och god slutledningsförmåga, med en bred teknisk kompetens och som trivs att jobba i team samtidigt som du kan ta en ledande roll.

Du företräder produktens systemvy och behöver därför kunna vara kommunikativ i både svenska och engelska, såväl i tal som skrift. Du är målinriktad, gillar att arbeta med människor. Du är öppen för nya idéer, har ett genuint teknikintresse och uppskattar att tillföra energi till gruppen.

Det är meriterande med kunskap inom:

  • God affärsförståelse och kundfokus

  • Ha kunskap och förståelse om att arbeta i en internationell miljö

  • Förmåga att arbeta självständigt men också kunna agera som tekniskt ledare

  • Systemutveckling/kravhantering/Systems Engineering

  • Konstruktion av komplexa system

  • Mikrovågsteori

  • Mjukvaruarkitektur

  • Informationssäkerhet

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här